Simon-ügy: Rubovszky szerint Mesterházy hazugságkampányt folytat

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága elnökének megítélése szerint Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője hazugságkampányt folytat a Simon-üggyel kapcsolatos bizottsági vizsgálattal összefüggésben.
Rubovszky György ezt a szocialista politikusnak írt újabb levelében írta, amelyben megerősíti: várják Mesterházy Attilát a bizottság március 24-i ülésére.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott levelében a KDNP-s bizottsági elnök úgy fogalmazott, a szocialista politikus "minden levelét, amit a mentelmi bizottságnak küldött, egy hazug állítással kezdte, és ennek következtében a hazugságra építhette mellébeszélő okfejtését".

A kormánypárti politikus hazugságnak tartja, hogy Mesterházy Attila korábbi válaszlevelében azt írta, a bizottság Simon Gábor volt szocialista képviselő vagyonának eredetéről akarja meghallgatni.

Ezzel szemben a mentelmi bizottság Mesterházy Attila korábbi nyilatkozatának megalapozottságát akarja tisztázni, miszerint az eltitkolt vagyon korábbi "forrásfelhalmozás" - rögzítette.

Rubovszky György múlt csütörtökön levélben hívta meg Mesterházy Attilát, hogy részletesen tárja fel azokat az okokat, amelyek alapján azt nyilatkozta, hogy az ausztriai számlán tartott, eltitkolt pénz Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes előéletéből származó forrásfelhalmozás. Mesterházy Attila a meghívást nem fogadta el, mondván: a bizottsági vizsgálatot a választási kampány részének tartja. Idézte Simon Gábor korábbi közlését, amely szerint a kérdéses összeg eredetének semmilyen közéleti, politikai aspektusa nincs. Az ellenzéki politikus leszögezte: ennél több információval nem rendelkezik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.