Simon szabadon költhet és szabadon mozoghat

A bíróság nem jogerős végzésével feloldotta Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese vagyonának zár alá vételét és megszüntette vele szemben a lakhelyelhagyási tilalmat is.
A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya szerdán az MTI megkeresésére azt írta: a törvényszék múlt pénteken nem jogerős végzésével megszüntette S. Gábor gyanúsítottal szemben a lakhelyelhagyási tilalmat. A tilalom megszüntetését a gyanúsított védője indítványozta, a Központi Nyomozó Főügyészség az indítvány elutasítását kérte. A bíróság megalapozottnak találta a védői indítványt - olvasható a közleményben.

Az MTI az Origo portál híre alapján kereste meg a Fővárosi Törvényszéket. A törvényszék azt írta, a végzésben megállapították: nem vitatható, hogy a nyomozó hatóság által közölt megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények közül kiemelkedő tárgyi súlyú a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette. A gyanúsítottnak azonban bejelentett lakóhelye és tényleges tartózkodási helye van, megélhetése biztosított. A nyomozó hatóság idézéseire megjelent, második kihallgatásán vette őt őrizetbe a nyomozó hatóság - tették hozzá. „A megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlya önmagában az eljárás jelen szakaszában nem adhat alapot még a mozgási szabadságot legkisebb mértékben korlátozó kényszerintézkedés fenntartására sem" - írták.

Hozzátették: a végzésben a bíróság megjegyezte azt is, hogy nem indokolt a kiemelkedő tárgyi súlyú költségvetési csalás bűntette jellegére tekintettel további személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés alkalmazása, figyelemmel arra a tényre is, hogy a nyomozás során a vagyonra vezetett kényszerintézkedést, így a zár alá vételt - egyező tartalmú ügyészi és védői indítványra - a bíróság egy korábban hozott, de még nem jogerős végzésével feloldotta.

Simon Gáborról tavaly február elején derült ki, hogy több száz millió forintot tart egy bécsi számlán, amelyet nem tüntetett fel vagyonnyilatkozataiban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.