Simon januárig házi őrizetben marad

További három hónappal meghosszabbították Simon Gábor volt szocialista képviselő házi őrizetét.
A Fővárosi Törvényszék honlapján pénteken megjelent közlemény szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság keddi végzésében újabb három hónappal meghosszabbította S. Gábor gyanúsított házi őrizetét abban a büntetőügyben, amelyben a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) folytat nyomozást különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt. A végzés nem jogerős.

A közlemény ismerteti: a kényszerintézkedés meghosszabbítását a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta az ügyészség.

A végzés indoklása szerint a bűncselekmények megalapozott gyanúja továbbra is fennáll, az ügyészi indítvány megalapozott. A bíróság rámutatott, hogy a házi őrizet elrendelése óta nem merült fel olyan ok vagy körülmény, amely annak megszüntetését vagy enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását tenné indokolttá.

A házi őrizet 2015. január 12-ig tart, amelynek helyszínét S. Gábor csak külön bírói engedéllyel hagyhatja el. A kényszerintézkedés szabályainak megtartását továbbra is a gyanúsított mozgását nyomon követő technikai eszközzel köteles ellenőrizni a rendőrkapitányság - olvasható a közleményben.

Simon Gábor ellen költségvetési csalás, és más bűncselekmények miatt februárban indult eljárás. A KNYF csaknem 100 millió forintos költségvetési csalással és öt rendbeli hamis magánokirat-felhasználás vétségével gyanúsítja őt.

Az MSZP volt elnökhelyettesét március 12-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, két hónappal később azonban megszüntette a kényszerintézkedést és házi őrizetét rendelte el.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.