Simon Gábor vallomást tett

Saját kérésére ma vallomást tett Simon Gábor az ügyészségi nyomozók előtt, és elmondta, hogy soha nem volt bissau-guineai útlevele - se igazi, sem hamisított -, továbbá soha nem kért meg senkit, hogy a nevében ezzel nyisson számlát, a MagNet Bankban pedig nem járt.
A volt szocialista politikus ügyvédje, Nagy István a Népszavának elmondta: mivel Simon előzetes letartóztatásának egyik fő indoka az állítólagos útlevélhez kapcsolódó, felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás volt, bizonyítási indítványokat tett ezzel kapcsolatban.

Egyrészt kérte, hogy az ügyészség nyilatkoztassa a MagNet Bank alkalmazottait, hogy látták-e a bankban egyáltalán Simont, vagy valaki intézett-e a nevében számlanyitást, másrészt kérte, hogy a vádhatóság foglalja le a bank biztonsági kameráinak felvételeit bizonyítékként.

Simon azt is kérte, hogy az ügyészség - ha valóban lefoglalták az állítólagos útlevelet -, akkor azt mutassák be neki, "szembesítsék" vele, hiszen ő azt állítja, hogy ilyenje sosem volt, megbízást sem adott senkinek ilyen beszerzésére, intézésére. Az ügyész kérdésére, hogy Magyarországon kívül bármely más államnak állampolgára-e, más állam útlevelével rendelkezik-e, Simon határozott nemmel felelt - tette hozzá ügyvédje.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.