„Simicskó megkezdte a Fidesz kampányának legaljasabb akcióját”

A Demokratikus Koalíció egyik elnökségi tagja arra szólította fel a Fideszt és a kormányt, hogy ne szimuláljon terrortámadást és végképp ne hajtson végre semmiféle merényletet annak érdekében, hogy a szavazók részt vegyenek a népszavazáson. A DK nem akar bombariadókat, hamis vagy még inkább valós, kormány által megrendelt terrorcselekményeket - fogalmazott Kakuk György.

A politikus szavai szerint a kabinet és a Fidesz az utóbbi hetekben minden eszközt bevet, hogy rávegye az embereket az "EU-ellenes álnépszavazáson való részvételre." Kakuk György Simicskó István honvédelmi miniszter csütörtöki kijelentésére reagált, aki arról beszélt, hogy Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás annak ellenére, hogy a kormány mindent megtesz ennek elkerülése érdekében, ezért is bír sorsdöntő jelentőséggel az október 2-i népszavazás. Kakuk György azt mondta, a miniszter ezzel megkezdte a Fidesz kampányának legaljasabb, leggyomorforgatóbb és valóban veszélyes akcióját. A kormány a tűzzel játszik és a DK attól tart, a kabinettől nem áll távol, hogy "bármilyen eszközt bevessenek", annak érdekében, hogy a referendum érvényes legyen - tette hozzá. A DK nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a kabinet "vérrel és könnyekkel akar bizonyosságot adni" a terrorcselekményekkel riogató honvédelmi miniszter szavainak - jelentette ki.

Arra az egymást követően többször, különböző formában feltett kérdésre, hogy eszerint saját polgárai elleni terrorcselekmények elkövetésére is képesnek tartják a kormányt, annyit felelt: „Mmi nem feltételezzük, mi szeretnénk, ha ilyen nem történne meg.” Hozzátette, veszélyesnek és fenyegetőnek gondolják Simicskó István nyilatkozatát és nem szeretnék, ha az önbeteljesítő próféciává változzon.

Végül újabb kérdésekre úgy összegzett: tartanak attól, hogy a következő napokban a kabinet érdekeit szolgáló provokáció történik, mert jelen pillanatban az idegenellenes gyűlöltkeltés és félelemkeltés olyan méreteket öltött, ami legfeljebb csak az 1944 előtti időkhöz hasonlítható.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.