Simicskáék egri oszlopát még nem bontják

A fideszes vezetésű hevesi megyeszékhelyen is van olyan hengeres hirdetőoszlop, amely Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik, de azt Egerben még nem bontják. Egyelőre.

A fővárosi történések apropóján járt utána a Heves Megyei Hírlap, hogy a hevesi megyeszékhelyen, Egerben kinek a tulajdonát képezik az itt-ott látható hirdetőoszlopok, hány van belőlük és közülük vannak-e Simicska érdekeltségébe tartozók. Az újság az egri városházától megkérdezte: „van-e esetleg más cégekkel köztéri hirdetőoszlopra (felületre) szerződése a városnak, és hány darabra, illetve várhatóak-e módosítások, felmondások a közeli jövőben?".

Kiderült, hogy 14 darab hengeres hirdetőoszlop van a város területén önkormányzati tulajdonban, amelyeket – szerződés alapján – a VM Eger Kft. hasznosít. A céginformációs adatok szerint a VM Eger Kft.-t 2004. február 17-én alapították, bejegyzett székhelycíme Egerben, a Bem Tábornok utca 2. szám alatt van, törzstőkéje 3 millió forint. A cég önálló képviseletére a bekölcei lakcímű Lunacsek Ernő János jogosult.

A VM Eger Kft.-ben egyedüli tag 2013. március 6-ától a budapesti székhelyű Euro Publicity Kft., s itt jön a lap által feltett kérdések szempontjából a lényeg: ez a cég Simicska Lajosé.

Talán ez az oka annak, hogy a lap megkeresésére az egri polgármesteri hivatal nem kívánt mélyebben belemenni a részletekbe. A lapnak a hivatalban azt mondták: "hogy mely cégek kinek az érdekeltségi körébe tartoznak, arról a város nem tud felvilágosítást adni, az önkormányzat a közterületi hirdetések kapcsán a VM Eger Kft.-vel áll szerződésben".

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.