Simicska fegyverét vetné be a TV2 jövendő vezére

Keményen dolgozik azon Dirk Gerkens, hogy lenyomja a piacon egykori cégét, az RTL-t – írja a 444.hu. A Népszabadság úgy tudja, olyan eszközt vetne be a háborúban, melyet még Simicskáék találtak ki, és az akkor még a Gerkens-vezetett cég ellen dolgoztak ki.

Bár még mindig nem tudni, hogy ki a TV2 új tulajdonosa, Andy Vajna vagy Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly, a filmügyi kormánybiztos kiszemeltje, Dirk Gerkens javában dolgozik a tévé felvirágoztatásán. A 444.hu kedden arról írt, hogy az RTL korábbi vezetője, a magyar médiapiac egyik legbefolyásosabb szereplője már tárgyal egy reklámok közvetítésével foglalkozó kereskedőház, úgynevezett sales house felvásárlásán.

A hírportál szerint Gerkens az ATmedia nevű céget nézte ki, és a lap értesülését erősíti, hogy Lukács Csaba, az cég ügyvezetője még korainak tartotta az értesülés kommentálását, de nem is cáfolta azt.

Az akciónak nagy hatása lehet a tévés piac egészére. Az ATmedia jelenleg az AMC, a Spektrum, a Sport TV és a TV Paprika reklámperceivel kereskedik, de ha összejön Gerkens terve, akkor bekerülhet a kínálatba a TV2, sőt a közmédia csatornáinak hirdetési ideje is. Ezzel már versenyre kelhet az RTL sales house-val, az R-Time-mal.

Ezzel Gerkens a Népszabadság értesülései szerint egy olyan tervet valósít majd meg, melyet még Simicska Lajos és üzlettársai erőltették tavaly, amikor még úgy tűnt, opciós szerződésük révén előbb vagy utóbb ők szerzik meg a TV2-t. Akkor a tévére most aspiráló Fonyó Károly körbejárta a piacot, és győzködte az ügynökségeket, bátran reklámozzanak minél többet a TV2-ben. Ám akkor a multinacionális cégek ellenálltak – nem mellékesen Dirk Gerkens is erre buzdította őket, hiszen az RTL vezéreként ebben volt érdekelt. Lapunk információi szerint Simicskáék azt is bedobták, hogy ellenállás esetén maguk építenek fel egy sales house-t, amely a Class FM-től a Magyar Nemzeten és a köztévén keresztül a TV2-ig mindent egy kézbe vesz, és ezzel olyan árakat tudnak ajánlani, amivel az RTL már nem tud versenyezni.

Nem érti a TV2 körüli botrányt, nem tudja követni, ki mit lépett? A Népszabadság holnapi számában megpróbál tiszta vizet önteni a pohárba. Így utánajártunk: van-e jelentősége annak, hogy a német médiavállalat, a P7S1 kiállt Andy Vajna mellett, és mire jogosítja fel Fonyót a 2013-ban kötött opciós szerződése.   

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.