Siklós inkább visszaveszi iskoláit a KLIK-től

Szeptembertől Siklós iskoláinak technikai működését újra a város finanszírozza. Eddig a Klik állta Siklós két általános iskolájának és gimnáziumának, valamint  zeneiskolájának a működési költségeit.
Az önkormányzatnak évi 105 millió forinttal kellett hozzájárulnia az intézmények technikai költségeihez. Ezt a városvezetés sokallta, mivel számításaik szerint a Klik csak 65-70 milliót fordított a siklósi oktatási intézmények rezsijére, takarítására, őrzésére. Ezért a város egy éve levelet írt a humántárcának, hogy csökkentsék az önkormányzattól elvárt támogatás mértékét, ám a megkeresésre nem érkezett válasz.

Ennek hatására a siklósi képviselő-testület a közelmúltban úgy döntött, hogy a város ősztől visszaveszi a Klik-től oktatási intézményeit, és maga finanszírozza az iskolák technikai kiadásait. A testület – amelyben a Fidesz-KDNP kisebbségben van – egységesen szavazott, vagyis az öt kormánypárti képviselő is az intézmények visszavételére voksolt.

Marenics János, Siklós független polgármestere szerint a Klik nem képes olyan takarékosan gazdálkodni, mint a város. A polgármester abban bízik, hogy az iskolák visszavétele után megmaradt 35-40 millió forintot fejlesztésekre tudják fordítani. Siklós egyébként idén 2,1 milliárdból gazdálkodik, így az említett összeg a város költségvetésének csaknem két százaléka.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.