Sikkasztás miatt újabb házkutatás a rendőrségen

Sikkasztás gyanújával nyomoz a Budapesti Nyomozó Ügyészség a BRFK II. kerületi kapitányságán - erről csütörtökön közleményben számolt be a Fővárosi Főügyészség.

Az ügyészek csütörtökön átkutatták a II. kerületi rendőrkapitányság épületét. A főügyészség közleménye arra nem tért ki, hogy mit kerestek, sem arra, hogy megtalálták-e, amit kerestek.

Két nap alatt már a második házkutatást tartja az ügyészség a BRFK-n. Szerdán, miként megírtuk, hivatali visszaélés gyanújával indult eljárás ismeretlen tettesek ellen a VIII. kerületben. Az ügyészség házkutatást tartott a kerületi kapitányság és a BRFK közlekedésrendészetének épületében.

Még a szerdai házkutatás előtt, indoklás nélkül menesztették a VIII. és a II. kerületi rendőrkapitányt. Az eddigi gyakorlat szerint indoklás nélkül akkor mentenek fel egy rendőri vezetőt, amikor ő maga, vagy az irányítása alatt álló szervezet valamely vezető munkatársa olyan „bűnt követ el", ami nehezen bizonyítható (olykor épp ezért eljárás sem indul az érintettek ellen), s emiatt a vezető kegyvesztetté válik.

Többnyire utólag is csak ritkán derül ki, mi áll egy-egy rendőri vezető hirtelen menesztésének, nyugdíjazásának hátterében.

Emlékeztetőül: Bács-Kiskun megye korábbi főkapitányának vezetői is kinevezését is indokolás nélkül vonta vissza az országos rendőrfőkapitány.

Hónapokkal később, a Zuschlag-perben derült ki, a főkapitány menesztése összefügghet a szocialista politikus ellen a rendőrségen indított nyomozás sikertelenségével.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.