Sikkasztás miatt előállították Monok polgármesterét

Jelentős értékű sikkasztás megalapozott gyanúja miatt szerdán előállították Szepessy Zsoltot, az Összefogás párt elnökét, Monok polgármesterét a rendőrök.

Szepessy Zsolt polgármester a személygépkocsijára vonatkozó lízingszerződésben foglaltaknak nem tett eleget, nem fizette a részleteket, ezért a cég vele szerződést bontott. Szepessy Zsolt azonban a felszólítás ellenére nem szolgáltatta vissza a járművet - értesült a hvg.hu.

A borsod megyei rendőrség emiatt kedden elrendelte a jármű körözését. Szepessy Zsolt szerdán a rendőrkapitányság épülete elé, tiltott helyre parkolt, ekkor a rendőrök előállították és kihallgatták, a járművet pedig lefoglalták.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az információt.

Korábban a rendőrség azt közölte, hogy egy 41 éves férfi szerdán a főkapitányság épületében tartózkodott, s a járművel a főbejárat előtt parkolt le. A nyomozók a férfit előállították, gyanúsítotti kihallgatását megkezdték, a gépkocsit lefoglalták, mert nem fizette a részleteket.

Mint emlékezetes Monok polgármestere két évvel ezelőtt a szomszédos Ivád polgármesterével közösen tett javaslatot a szociális törvény módosítására. Elképzelésük szerint csak annak járt volna állami támogatás, aki közhasznú munkát végez és gyerekeit rendesen járatja iskolába. A joszabálymódosítást végül sem a politikusok, sem a szakemberek többsége nem támogatta.

Ennek ellenére egy évvel később szociális kártya bevezetéséről döntöttek Monokon. A szociális segély 60 százalékát kártyára erre utalta az önkormányzat, 40 százalékát pedig készpénzben kapják az érintettek. A rendelkezésre állási támogatás (rát) teljes összege a kártyára érkezik.

Szepessy Zsolt polgármester szerint a szociális kártyával összetett  problémára kínál megoldási javaslatot a közpénzek hatékony, törvényes, ellenőrizhető felhasználásával összefüggésben. A különböző címeken nyújtott támogatásokat ugyanis az emberek sokszor nem a célnak megfelelően használják fel, azok sok esetben a szülők miatt nem jutnak el a gyermekekhez. Emellett az államtól kapott juttatások jelentős része uzsorával foglalkozó, jól szervezett bűnözői csoportokhoz kerül.

A szociális kártyával a tervek szerint csak szerződéses elfogadóhelyeken lehet majd fizetni, s csak a rendeletben meghatározott árucikkeket és szolgáltatásokat lehet megvásárolni, illetve igénybe venni, például általános élelmiszert, ruházati termékeket, tanszert, tisztító- és tisztálkodó szereket, gyógyszert, tüzelőt, a távfűtés, a víz, a gáz, a villany, a lakbér, és a lakáshitel-törlesztés költségeit.

A modell széleskörű bevezetését célzó népszvazási kezdeményezésüket az Országos Választási Bizottság elutasította.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.