Sikkasztás, fiktív számlák: megkezdődött Kolompár pere

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és társai azért állnak bíróság előtt, mert a foglalkoztatási közalapítványtól elnyert 13 milliós pályázati támogatás egy részét hamis számlákkal számolták el. Egy másik ügyben pedig sikkasztás a vád, az ÖCO pénztárából felvett ötmillióval nem tudtak elszámolni.

Megkezdődött a Kolompár Orbán és öt társa ellen indított büntetőügyek tárgyalása hétfőn a Kecskeméti Városi Bíróságon; az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökét és társait jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, jelentős értékre elkövetett sikkasztással, számviteli fegyelem megsértésével és magánokirat-hamisítással vádolja az ügyészség.

Kolompár Orbán a vallomástételhez hozott dokumentumokkal érkezik a Kecskeméti Városi Bíróságra 2009-ben

Steigler Lászlóné Rédei Rita ügyész a vádiratot ismertetve közölte: az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól (OFA) roma munkaerő-piaci szolgáltatóhálózat kialakítására elnyert 13 millió forintos összegből folyósított 7,2 millió forint egy részével valótlan tartalmú számlákkal számoltak el. Emiatt a vád jogosulatlan gazdasági előny megszerzése. A másik ügy pedig az, hogy az OCÖ pénztárából felvett 5 millió 70 ezer forinttal nem számoltak el, emiatt jelentős értékre elkövetett sikkasztás és számviteli fegyelem megsértése a vád.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.