Sikkasztás miatt nyomoznak a Corvinus egyetemen

Sikkasztás és hűtlen kezelés miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) korábbi gazdálkodásával kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi, valamint XIII. kerületi rendőrkapitánysága - erősítette meg a vs.hu értesülését a rendőrség az MTI-nek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata további részletekkel nem szolgált az ügyben, amelyről a vs.hu hírportál azt írta: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) tett feljelentést, miután megvizsgálta az intézmény 2009 és 2012 közötti gazdálkodását.

Cikkük szerint hat tényállás miatt tettek feljelentést, három esetben hűtlen kezelés, két esetben sikkasztás, egy esetben pedig csalás miatt, a feljelentésekkel érintett elkövetési érték pedig meghaladja a százmillió forintot. A BCE decemberben azt közölte az MTI-vel, hogy intézkedési tervet készített a Kehi jelentéskivonata alapján. Ennek végrehajtásáért az egyetem rektora és kancellárja közösen vállal felelősséget, az alapján az ellenőrzésben feltárt hiányosságok megszüntethetők és maradéktalanul orvosolhatók - írták akkor. 

Megszólalt az egyetem

Cikkünk megjelenése után közleményben reagált az ügyre a Budapesti Corvinus Egyetem. Azt írták, az ügyek kivizsgálásában az Egyetem maximálisan közreműködik, a nyomozó hatóságok számára minden szükséges adatot, információt átadott, illetve átad a jövőben is. Ezzel egyidejűleg azonban hangsúlyoznunk kell, hogy az ügyekkel kapcsolatban az Egyetem további érdemi tájékoztatást nem adhat, arra egyedül és kizárólag - az eljárás veszélyeztetése nélkül - a nyomozó hatóság jogosult. Az Egyetem számára kiemelt jelentőséggel bír, hogy egyértelműen és világosan kiderüljön, történtek-e valóban visszaélések a múltban. A kancellária intézményének bevezetésével megújult egyetemi vezetés elsődleges feladatának és célkitűzésének tekinti a közpénzek átlátható és szabályos felhasználását biztosító belső kontroll és szabályrendszer kialakítását, amelyek képesek a gazdálkodási szabálytalanságokat, visszaéléseket megakadályozni, és ebben a vizsgálati eredmények hasznos támpontul szolgálhatnak. A KEHI jelentésében feltárt egyéb problémák megoldása már a tavalyi év folyamán elkezdődött - írták.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.