Seszták megmagyarázza: nem tudja, csak vélelmezi

A kereszténydemokrata Seszták Miklós vélelmezte, hogy április 6-án lesz az országgyűlési választás.

Ezt a politikus nyilatkozta pénteken az MTI kérdésére azután, hogy a Jobbik és az Együtt-PM is számon kérte a parlamenti felszólalásában elhangzottakat és választ vártak arra, honnan tudja, hogy április 6-án lesz a választás.

Seszták Miklós úgy fogalmazott: a törvényi előírásokat figyelembe véve nagy valószínűséggel ez az időpont lehet megfelelő a választás megtartására. Megjegyezte: a szavazást csak vasárnap lehet megtartani és nem eshet a munka törvénykönyve szerinti munkaszüneti napra, húsvét-, vagy pünkösdvasárnapra sem. 2014-ben húsvétvasárnap március 30-ára esik, pünkösdvasárnap pedig május 18-ra.

A kormánypárti politikus hozzátette: az országgyűlési voksolás időpontját természetesen senki sem tudhatja.

A képviselő pénteken a költségvetési vitában a büdzsé pozitívumait részletező felszólalását kísérő bekiabálásokra úgy válaszolt: "van, akinek ez nem tetszik, de a tény, az tény, hogy ki hogy minősíti, azt természetesen, azt gondolom, 2014. április 6-án meglátjuk, hogy ki mit mondott, és ki mit gondol. És reméljük, hogy a választópolgárok is ezt megfelelő módon fogják tudni figyelembe venni és értékelni".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.