Seres újabb akciója: ne legyen a pártoknak állami pénzük!

A képviselői költségtérítésekkel kapcsolatos népszavazási kezdeményezés után - mellyel elbukott - most újra próbálkozik Seres Mária. Arra szeretné a népet rávenni, segítsenek neki abban, hogy elérje: a pártok ne kaphassanak állami pénzeket.

Újabb népszavazás-kezdeményezést indított útjára Seres Mária, ez alkalommal azonban már a Civil Mozgalom nevű szervezet támogatásával. Olyan tartalmú alkotmány és törvénymódosítást szeretnének, melyek lehetővé teszik, hogy a jövőben lehessen népszavazást tartani arról, hogy "az állami költségvetésből pártok ne részesülhessenek semmilyen juttatásban."

Seres Mária bízik abban, hogy a képviselői költségtérítésről tartott népszavazási kezdeményezéshez hasonló érdeklődés kíséri majd a ma kezdődő aláírásgyűjtését is.

Emlékeztetőül: a képviselői költségtérítések ügyeben Seres 605 ezer aláírást gyűjtött össze. Mivel időközben a parlament módosította a törvényt - igaz, Seres szerint nem úgy, ahogy arra az általa kezdeményezett népszavazás esetén a nép kötelezte volna a törvényhozókat - a népszavazás "elmaradt".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.