Senki nem tett ajánlatot

Egyetlen energiaszolgáltató sem tett ajánlatot a kórházak közös villamosenergia-beszerzésére kiírt eljáráson. A központi árambeszerzés kudarca után egyre távolibbnak látszanak a milliárdos megtakarítási célok.

A kórházvezetőknek megküldött, március 5-i keltezésű tájékoztató levél szerint, amelyet a kórházak fenntartója, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója, Török Krisztina jegyez, az ajánlattételi határidő január 30-án járt le, ám egyetlen áramszolgáltató sem tett ajánlatot – írja a Világgazdaság. 

A lap szerint amennyiben az intézményvezetők törvényszerűen járnak el, a legtöbbjüknek most mégis csak ki kell írniuk azt a közbeszerzést, amit a központi közbeszerzés miatt tavaly a GYEMSZI már nem engedélyezett a számukra. 

Szócska Miklós államtitkár éppen a milliárdok megspórolásával indokolta korábban, hogy a földgázt, a villamos energiát, a gyógyszert és az orvostechnikai eszközöket tavaly óta fokozatosan központilag szerzik be az államosított egészségügyi intézményeknek. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.