Semmire nem emlékeznek a Teréz körút áldozatai

Javul a szombati Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök állapota, de egyelőre nem emlékszenek semmire.  Lapinformációk szerint az elkövető jól beszél magyarul. 

Már 320 bejelentést kapott a rendőrség zöld számára az ügyben nyomozó Központi Nyomozó Főügyészség. Ezen felül már 18-an töltöttek fel önként videofelvételeket és fotókat a robbantas.bm.gov.hu oldalra, amelyet a rendőrség kifejezetten azok számára nyitott, akik a rendőrök ellen elkövetett támadás idején a tetthely közelében fotóztak vagy videóztak.

Az ügyészség és a rendőrség továbbra is azt kéri, hogy akik 2016. szeptember 24-én 22 óra 36 perckor történt robbantásról készült, a rendőrség által szeptember 26-án bemutatott videofelvételen felismerik magukat, és még nem hallgatták meg őket tanúként, jelentkezzenek az ingyenesen hívható 06/80-620-107 számon, vagy a „Telefontanú" 06/80-555-111 zöld számán. A rendőrség továbbra is kéri, hogy senki ne semmisítse meg a merénylet idején készült fotóit és videofelvételeit, még ha a tetthelytől távolabb készült is, mert nem lehet tudni, hogy merre menekült az elkövető. A legegyszerűbb, ha a felvétel helyszínét és időpontját pontosan megjelölve feltöltik az azokat a a rendőrség e célra létrehozott honlapra.

A robbantásban megsérült rendőrök állapota javul, de egyelőre nem emlékszenek semmire.

A merénylet óta érzékenyebbek az emberek a közterületen található gazdátlan csomagokra. Szeptember 19-ig 110-t találtak (a reptéren gazdátlanul hagyott csomagokon kívül) országszerte, tavaly egész évben 116-t. Pokolgépet vagy más ártó anyagot azonban eddig egyik gazdátlan táskában sem találtak.

A Teréz körúton szombat este két rendőrt súlyosan megsebesítő bombatámadás elkövetője a helyszínről távozva eldobta világos sapkáját, majd lecserélte fehér edzőcipőjét is - számolt be a nyomozás fejleményeiről a Bors. A lap úgy tudja, hogy a támadó a Blaha Lujza tér felé hagyta el a helyszínt. Ezek a feltételezések megerősítik a 168 Óra internetes oldalának hétfői információit is a tettes meneküléséről. A portál azt írta, hogy a robbantó útja közben egy szórakozóhely biztonsági emberének nekiment, akitől akcentus nélkül, magyarul kért elnézést.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.