Semmelweis Egyetem: Szél Ágoston a rektorjelölt

A Szenátus Prof. dr. Szél Ágostont, a jelenlegi rektort jelölte az újabb három évre a Semmelweis Egyetem élére.

A rektori megbízásra vonatkozó javaslatot a szaktárca vezetője küldi meg a köztársasági elnöknek, aki 2015. július 1-jével 3 éves időtartamra bízza meg az új rektort – adta hírül a Medicalonline szakmai hírportál.

A Szenátus 2015. április 8-ai ülésén Szél Ágoston jelenlegi rektort és Merkely Bélát, az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatóját hallgatta meg, akik pályázatot nyújtottak be a Semmelweis Egyetem rektori tisztségének betöltésére. A Szenátus titkos szavazással dr. Szél Ágostont választotta rektorjelöltnek.

Mint az emlékezetes: két érvényes pályázat érkezett a szaktárca által kiírt pályázatra. A kiírásra azért volt szükség, mert a jelenlegi rektor mandátuma 2015. június 30-án lejár. Míg Szél Ágoston – aki három éve a stabilitás és együttműködés programját hirdette meg – a többi közt az elért eredményeket, a megkezdett rendezési folyamatok folytatását és a visszarendeződés elkerülésének fontosságát hangsúlyozta, addig Merkely Béla a struktúraváltás és a fejlesztés mellett főként azt emelte ki 2018-ig szóló programjában, hogy nem mindegy, mi az esetleges megszorítás célja.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.