Semjén szerint Gyurcsány hatalmas Orbán-győzelmet akar

A miniszterelnök kereszténydemokrata helyettese szerint Gyurcsány Ferencnek nem az a célja, hogy a baloldali összefogás jó eredményt érjen el a választásokon, ő valójában az MSZP elnöke és a baloldal vezére akar lenni. Erről Semjén Zsolt a Hír Tv P8 című, szombat este felvételről sugárzott műsorában beszélt. Az ukrajnai eseményekkel összefüggésben azt mondta: mindenben felkészültek arra, hogy a kárpátaljai magyarság szempontjainak érvényt szerezzenek.

A miniszterelnök-helyettes szerint Gyurcsány Ferencnek nem az a célja, hogy jó eredményt érjenek el az Összefogás pártjai, sőt inkább az, hogy minél nagyobb legyen a vereségük. Ő ugyanis nem a Demokratikus Koalíció nevű gittegylet elnöke akar lenni, hanem az MSZP elnöke és a baloldal vezére - mondta, hozzátéve: a DK elnöke tudatosan tette kampánytémává a homoszexuálisok házasságának kérdését. 

A kormányfő helyettese azt mondta: az ő álláspontjuk, hogy a magánéletében mindenki azt csinál, amit akar, de ne hívják házasságnak, mert az "megszentelt fogalom", és ne fogadjanak örökbe gyermeket, mert azok egészséges fejlődéshez való joga erősebb jog, mint az egynemű párok gyermekre való igénye. Kiemelte: a baloldal, amely a megújulását hirdeti, fő kampányemberének, hangadónak Gyurcsány Ferencet használja. Ezzel teljes közösséget vállal azzal, ami Balatonőszödön történt, és innentől kezdve Gyurcsány Ferenc minden terhe rajtuk van - mondta. 

Arról, hogy a Fideszt teszik felelőssé a tévészékház körüli történésekért, azt mondta: "klasszikus bolsevik trükk", hogy azzal vádolják meg az ellenfelüket, amit ők magukat követtek el. Kifejtette: volt egy olyan kísérlet - és ez ügyben "Szilvásyt kellene elővenni" -, ha égnek az autók, a kukák, akkor olyan felfogás alakul ki a társadalomban, hogy "ezek loptak, csaltak, mindent csináltak, de legalább ne égjenek az autók és ne legyen felfordulás az utcán". 

A világ minden részén egy ilyen beszéd után forradalom, népharag van - folytatta Semjén Zsolt, hozzátéve: el tudta képzelni, abban voltak érdekeltek, hogy minél nagyobb felfordulás legyen, és erre hivatkozva akár elhalasszák a választásokat. Hozzátette: a kompetenciája korlátozott "gyurcsányológiai kérdésekben, mert nem pszichiáter", de szerinte az nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferencnek szerepe volt abban, hogy az őszödi beszédet nyilvánosságra hozták, s az, hogy húzták az időt, azt mutatja, kiszámított volt az egész. 

A kampánytémákra térve kiemelte: az egykulcsos adó bevált, és a KDNP-nek mindig is az volt a kiindulópontja, hogy az emberek családban élnek. Annyi nehézség volt ugyan, hogy a többgyermekes, kisjövedelműek nem tudták igénybe venni a kedvezményt, de ezt is megoldották a KDNP javaslatára - mondta. 

A baloldal legnagyobb frusztrációja e téren, valamint a rezsicsökkentésnél és a közmunkánál, hogy nem ők találták ki - tette hozzá, megjegyezve: a jobboldal sokkal szociálisabb, mint a magát szocialistának mondó baloldal, amelyik valójában nem képviseli a baloldali értékeket. 

Nemzetpolitikai eredményekről szólva elmondta: jelenleg 587 ezer állampolgársági kérelemnél tartanak, és március 15-ig elérhetik a 600 ezres számot. Esküt több mint 520 ezren tettek, számuk a ciklus végéig 550 ezer lehet. Arra lehet számítani, hogy szavazásra regisztráltak száma az állampolgárok kétharmadát fogja közelíteni. Kérdésre jelezte: "aki egyszer magyar állampolgár lett, az magyar állampolgár", ezt már nem lehet visszacsinálni. A választás összmagyar nemzeti ünnep lesz, hiszen először fordul elő Trianon óta, hogy minden magyar részt vehet rajta, s innentől minden magyar állampolgár politikai akarata megtestesülhet.

Az ukrán történésekről kiemelte: fontos, hogy Ukrajna létezzen, "helyes, hogy Oroszország és köztünk van valaki". Hozzátette: fontos a jószomszédi viszony, de mindennél fontosabb a Kárpát-medencei magyarság helyzete, s az adott államhoz fűződő viszonyt ez határozza meg. Kiemelte: rendkívül nagy hiba volt, és nem fogadják el, hogy Ukrajna eltörölte a nyelvtörvényt. Semjén Zsolt végül kijelentette: "mindenben felkészültünk arra, hogy a kárpátaljai magyarság szempontjainak érvényt szerezzünk".

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Fazekas Sándor vidékfejlesztési tárcavezető érkezik
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.