Semjén megint oszlatna

Ha a helyzet úgy alakul, akkor a Fidesz-KDNP ismét benyújtja a parlamentnek az Országgyűlés feloszlatására vonatkozó korábbi javaslatát - közölte Semjén Zsolt, a KDNP elnöke.

Ha úgy látjuk, hogy a Fidesz-KDNP mellett az SZDSZ és bizonyos szocialista politikusok szavazataival fel lehet oszlatni az Országgyűlést, akkor be fogjuk nyújtani ezt a javaslatot - közölte Semjén Zsolt. A KDNP elnöke a javaslat benyújtására időpontot nem jelölt meg, csak annyi közölt: "még némi mozgástér van, ezért várunk ezzel". Hozzátette: egyrészt látni kell, hogy az SZDSZ bizonyos politikusai milyen álláspontot alakítanak ki ezzel kapcsolatban, másrészt látni kell azt is, hogy az MSZP-ben - amely láthatólag nem egységes - milyen mozgások vannak.

Semjén Zsolt az EP választásra utalva kijelentette: a magyar nép megvonta a Bajnai kormánytól a bizalmat és "beírta az elégtelent a Gyurcsány-Kóka-Bajnai-kormány bizonyítványába", ezért minimális erkölcsi érzék esetén a kormánynak lehetővé kellene tennie az új választások kiírását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.