Semjén: Amit szabad más népeknek, azt szabad nekünk is

Az autonómia elérését tekintette az erdélyi magyarság megmaradása zálogának Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes videoüzenetben köszöntötte az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) marosvásárhelyi küldöttgyűlését.

„Az autonómia soha fel nem adása a megmaradás záloga” – üzente az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) marosvásárhelyi küldöttgyűlésén levetített videoüzenetében Semjén Zsolt.

Navracsics Tibor vendégművész, Semjén Zsolt és Surján László a KDNP országos választmányi ülésén
Budapest, 2011. december 10. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Surján László európai parlamenti képviselő (b-j) részt vesz a KDNP országos választmányi ülésén, a Dunamelléki Református Egyházkerület székházában. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hangsúlyozta, a magyarság nem fogadhatja el a kettős mércét, sem a történelmi kérdésekben, sem a napi politikai aktualitások tekintetében. „Amit szabad más népeknek, azt szabad nekünk is. Ha lehet más népeknek autonómiája Európában, akkor lehet nekünk is” - fogalmazott.     

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács küldöttgyűlésén megválasztják a testület új vezetését. Tőkés László korábban jelezte, ha megválasztják, újabb mandátumot vállal a testület élén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.