Ez volna Semjén Zsolt gólzáporos győzelme?

„Fordulat Darwin-ügyben: mégsem beszélt hülyeségeket Semjén Zsolt" - eddig csak a KDNP-s politikust kigúnyoló hangokat lehetett hallani, úgyhogy éppen ideje volt, hogy valaki piedesztálra emelje az evolúciót megkérdőjelező miniszterelnök-helyettest.

Semjén evolúció-elméletről kiállított bizonyítványát magyarázza a Heti Válasz szerzője, Szőnyi Szilárd, aki korábbi „coming out" cikkében magát őszintén vallotta vallását gyakorló, szentségi házasságban élő keresztény embernek, most is ebben a minőségében kelt a miniszterelnök-helyettes védelmére.

- Semjén Zsolton röhög az egész internet - írja a lap szerzője. Teszik mindezt azért, mert a YouTube-ra néhány nappal ezelőtt felkerült HírTv-s műsorrészletben Orbán Viktor első számú kormányzati helyettese a kabinet struktúrájára vonatkozó kérdések kapcsán az evolúció-elméletről kezdett monológba.

Az újságíró szerint a bírálók a katolikus tanítások ismerete nélkül estek neki a KDNP elnökének, "akit a videó kikerülése óta már csak félkegyelmű makimajomnak nem neveztek". Szőnyi Szilárd szerint Semjénnek a felvételen elhangzottakkal kapcsolatban igaza van, támadói pedig kínos műveletlenségről tettek tanúbizonyságot. A cikk írója több mondatát említi a miniszterelnök-helyettesnek, melyek igazságtartalmát próbálja védeni és tényekkel alátámasztani.

„Az evolúció maga egy hipotézis, ami valószínű hipotézis, sok mindent megmagyaráz, sok mindent nem magyaráz meg" – Semjén e mondata az újságíró szerint rosszhiszeműen értelmezett. A hipotézis szót az evolúció-elméletre már II. János Pál pápa is használta 1996-ban, a Pápai Tudományos Akadémiának írt levelében.

„A teremtés azt mondja, hogy az abszolútum, az Isten, a fejlődést beleprogramozta az anyagba, az energiába, és ez bomlik ki a történelem során. De ebben eleve benne kell lennie ahhoz, hogy ki tudjon fejlődni" – a szerző azt írja, ezzel a kereszténydemokraták elnöke nem tesz mást, mint idézi a katolikus tanítást.

Szőnyi szerint annak ellenére, hogy Semjén azt mondta, a darwinizmussal logikai problémák vannak és ezzel feleslegesen okoskodott, a kereszténydemokrata politikus "gólzáporos győzelmet aratott az őt kritizálókkal szemben".

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.