Selmeczi szóvivő asszony jó híre a dolgozóknak

Nemcsak egyre többen dolgoznak az országban, hanem egyre több a fizetésük, és nő annak vásárlóereje is - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, miután a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közölte: májusban tovább nőttek a bérek. Az MSZP szerint Selmeczi nem érzékeli a valóságot, Magyarországon ma csak a fideszes klientúra él jobban.

A KSH tájékoztatása szerint májusban a bruttó átlagkeresetek 3, a nettó 4,4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. A reálbérek 2,6 százalékkal nőttek a májusi 1,8 százalékos inflációval számolva, és figyelmen kívül hagyva a családi adókedvezmények hatását.

Ez egy újabb pozitív visszacsatolás, jó hír a dolgozóknak, "Magyarország jobban teljesít a munkavállalók sorsát illetően is" - értékelte az adatokat a Fidesz szóvivője. Hangsúlyozta, hogy mindez különösen nagy eredmény, mert Európa több más országában rendkívül magas az államadósság, a mai napig a Nemzetközi Valutaalap (IMF) diktálja a feltételeket, és a munkavállalók húzzák a rövidebbet. Megjegyezte, hogy ezzel szemben Magyarország saját erőből béremelési programokat indít.

Selmeczi Gabriella emellett szólt arról, hogy az ország jobban teljesít a fejlesztési források felhasználásában is, az ugyanis jelentősen felpörgött. "Soha nem áramlott annyi uniós forrás Magyarországra, mint most" - mondta. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint a 2007-2013-as fejlesztési időszakban rendelkezésre álló mintegy 8200 milliárd forintnyi forrás 98 százalékáról már döntöttek.

A Fidesz szóvivője hozzátette, Magyarország korábban éveket és ezermilliárdokat veszített el a szocialisták hibájából, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt le nem hívott támogatások miatt. Közölte azt is, hogy 2009-ben, a Bajnai-kabinet idején a szabálytalanul elköltött fejlesztési pénzek aránya 76 százalék volt.

Szavait azzal összegezte, hogy a kormányváltás óta rekordot döntött az egy évben kifizetett fejlesztési források összege. Végül emlékeztetett, hogy a következő uniós ciklusban, 2014 és 2020 között Magyarország 20 milliárd forinttal több pénzt harcolt ki magának, mint amennyit a Gyurcsány-Bajnai-kormányok elértek.

Az MSZP szerint Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő nem érzékeli a valóságot, az emberek ugyanis nem élnek jobban és nincs több pénzük - közölte Kormos Kata, az MSZP szóvivője az MTI-vel pénteken. Kormos azt mondta, hogy ma Magyarországon egyedül a fideszes klientúra él jobban, mert a kormány minden intézkedése őket segíti. A versenyszférában folyamatosan csökken a munkahelyek száma, növekedés legfeljebb csak a közfoglalkoztatottak miatt mutatható ki - tette hozzá.

Közölte: 2010-ben egyhavi nettó minimálbérért 300 kilogramm kenyeret lehetett kapni, ma viszont csak 200-at. A havi nettó minimálbérért három éve 200 liter benzint adtak, ma csak 150 litert - sorolta a statisztikai adatokat. Jelenleg csak adóból és apátiából van egyre több, ezért kell leváltani ezt a rendszert - mondta a szóvivő. Az MSZP a mai "megosztott, megfélemlített országgal" szemben egy szabad és igazságos Magyarországot szeretne - zárta szavait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.