Selmeczi szerint Zuschlag mások helyett vitte el a balhét

Zuschlag János "mások helyett vitte el a balhét", egy olyan minisztérium balhéját, amelyet akkor Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila vezetett - mondta a Fidesz szóvivője.

Selmeczi Gabriella szerint a kecskeméti börtönből hatéves büntetése után szabadult Zuschlag János nem egy magányos elkövető volt, "ne felejtsük el, hogy 2007-ben bűnszervezetben elkövetett csalás volt ellene a vád" - mondta.

Hozzáfűzte: a bűnszervezet szálai az akkori Ifjúsági és Sportminisztériumba vezettek, ahonnan a szocialista ifjúsági szervezetekhez és még ki tudja kikhez vándoroltak a forintok, "Zuschlagék a Gyurcsány-Mesterházy minisztériumban lopták ki a pénzt" - fogalmazott.

Úgy vélte: nem véletlen, hogy a két akkori szocialista politikust, valamint Szilvásy Györgyöt, a tárca akkori közigazgatási államtitkárát is beidézték a perben.

"A bukott baloldal semmit nem változott, ugyanazok vannak együtt most is, akik egyszer már tönkretették az országot és különböző pénzmosásos esetekkel kapcsolatban keveredtek gyanúba" - jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy a 2011-ben hozott jogerős bírósági döntésben sem Gyurcsány Ferencet, sem Mesterházy Attilát nem marasztalták el, azt mondta: a bíróság amit tudott, bizonyított, az emberek azonban azt gondolják, hogy Zuschlag János nem egyedül követte el a bűncselekményt. Hozzátette: ő az érintettek politikai felelősségét veti fel.

A Szegedi Ítélőtábla Zuschlag Jánost társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében és annak kísérletében részben tettesként, bűnsegédként, illetve felbujtóként, továbbá magánokirat-hamisítás vétségében, valamint felbujtóként elkövetett bűnpártolás vétségében mondta ki bűnösnek. Az ítélet szerint Zuschlag János és társai civil szervezetek közbeiktatásával szabálytalanul használtak fel a központi költségvetésből, a Fővárosi Önkormányzattól, a Táncsics Alapítványtól és az Európai Uniótól pályázatokon elnyert, összesen 75 millió forintos támogatásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.