Selmeczi hagyja abba a hazudozást!

A hazudozás abbahagyására szólította fel Selmeczi Gabriella fideszes szóvivőt az Együtt-PM vezetője egy szerdai vecsési lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

Az Együtt-PM Szövetség olyan kétkulcsos adórendszert javasol, amely a polgárok 92 százalékának csökkenti vagy változatlan szinten hagyja az adóját, és csupán az adózók legfelső 8 százalékától kér szerény mértékű többletteher-vállalást – reagált Bajnai Gordon Selmeczi Gabriella szerdai kijelentéseire.

Hozzátette: Selmeczi Gabriella meghamisította az általa egy bajai fórumon kedden elmondottakat. A Fidesz szóvivője azt mondta, hogy Bajnai Gordon bruttó 300 ezer forint felett vezetné be az új, akár 40 százalékos adókulcsot.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Az Együtt-PM Szövetség olyan kétkulcsos adórendszert javasol, amelyben a minimálbértől bevezetik az adójóváírást, amely mintegy 300 ezer forintos bruttó jövedelemig tartana. Ez nem azt jelenti, hogy itt húzódik meg a második kulcs határa, hanem azt, hogy az ennyit vagy ennél kevesebbet keresők azonnal és kivétel nélkül jobban járnak - jelentette ki Bajnai Gordon.

A szerény tehernövekedést okozó második kulcs pedig jóval efölött, az adózók felső 8 százalékánál lép be. Még a felső kulcs sem kezdődhet hármassal - szögezte le.

Bajnai Gordon újságírói kérdésre közölte: az MSZP készen áll arra, hogy a Simon-ügyet felelősséggel, határozottan és gyorsan rendezze. Hozzátette, hogy ami történt, elfogadhatatlan, és aki ilyen ügybe keveredett, annak távoznia kell a közéletből.

Szabó Rebeka képviselőjelöltként fontosnak tartotta kiemelni, hogy a választókerületet járva azt tapasztalta: nagyon sokan félnek felvállalni politikai véleményüket. 

Kitért arra is, hogy a térségben komoly problémát okozott, hogy „az Orbán-kormány hagyta tönkremenni a Malévot”. Ennél is súlyosabb, hogy mintegy ezer munkavállalónak azóta se fizették ki a jogos járandóságaikat. „Egy állami cég esetében ezt meg kell tenni, és mi meg is fogjuk tenni” - tette hozzá.

Bajnai Gordont egy nagyjából húszfős, hazaárulózó csoport fogadta a rendezvénynek helyet adó épület előtt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.