Selmeczi Gabriellának a röghöz kötésről is Bajnai jut eszébe

A Felsőoktatási Kerekasztal ezen a héten már lezárta a hallgatói nyilatkozat ügyét, az ott helyet foglaló szereplők megegyeztek, a hallgatók, a rektorok és a kormány is egyetértettek az ügyben – hívta fel a figyelmet a Fidesz szóvivője. Selmeczi szerint "túl vagyunk ezen a kérdésen, Bajnai Gordon egyedül maradt".

A politikus Karácsony Gergelynek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) elnökségi tagjának és Erőss Gábornak, a PM társadalompolitikai kabinetje vezetőjének a felsőoktatási törvényjavaslattal foglalkozó sajtótájékoztatójára reagált, amelyen a két politikus azt mondta: a Fidesz "rögeszmésen ragaszkodik" a hallgatók "röghöz kötéshez", a törvényjavaslat egyik legaggályosabb pontja pedig az, hogy a hallgatók adatait át lehet adni a titkosszolgálatoknak.

Selmeczi Gabriella azt mondta, ő azért beszél mégis a volt miniszterelnökről, "mert a PM mögött és Karácsonyék mögött Bajnai Gordon áll, hiszen ők vásárolták őket ki az LMP-ből és most a háttérből Bajnai Gordon próbálja mozgatni ezt a kis, maroknyi csoportot".

Az Országgyűlés előtt fekszik az a javaslat, amelyik szerint a hallgatóknak húsz év alatt kell teljesíteniük az itthoni munkavállalást, senki nem köti őket röghöz – jelentette ki. Hozzátette, ezt mindenki tudja, de a volt kormányfő "erőlködik, a háttérből próbálja mozgatni a fiatalokat". "A megvezetett diákok" egy maroknyi csoportja volt az is, akiket az ex-kormányfő rá tudott venni, hogy beálljanak a "Bajnai-gárdába" és törvénytelen, erőszakos akciókban vegyenek részt - mondta a szóvivő.

Hozzáfűzte: Bajnai Gordon azt mindig eltitkolja, hogy be szeretné vezetni a tandíjat.

Selmeczi Gabriella végül kijelentette, hogy az átalakításnak köszönhetően a hallgatókat egy egyre inkább versenyképes felsőoktatás várja, ahol a korábbinál jóval értékesebb diplomát szerezhetnek.

Azzal kapcsolatban, hogy Bajnai Gordon egy pénteken közzétett írásában megsürgette az Együtt-PM szövetség és a szocialista párt egyeztetését, a Fidesz szóvivője kérdésre azt mondta, "egy alom, egy csapat", valószínűleg közös jelöltek lesznek. Szavai szerint ez egyfelől egy színjáték, amelyik arra alkalmas, hogy elterelje az emberek figyelmét a lényegről, másfelől pedig "civakodnak a koncon". Egy előválasztási kampány zajlik, amelynek az a tétje, hogy ki lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje – fejtette ki álláspontját. A magyar társadalom viszont arra kíváncsi, hogy akarnak-e tandíjat, eltörlik-e a rezsicsökkentést, mit kezdenének az adórendszerrel és miért finanszírozzák Bajnai Gordont külföldről – közölte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.