Selmeczi Gabriella szerint is sérthetetlen Schmitt Pál

Az alaptörvény értelmében a köztársasági elnök személye sérthetetlen, "mi ehhez tartjuk magunkat" - közölte Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szombaton az MTI érdeklődésére, reagálva Schmitt Pál péntek esti nyilatkozatára.

A szóvivő akkor sem beszélt többet az ügyről, amikor az államfő kisdoktorija ügyében indított vizsgálat eredményére reagált. Akkor mindössze azt közölte: a Fidesz lezártnak tekinti az ügyet a Semmelweis Egyetem tényfeltáró bizottságának jelentését megismerve.

Amíg Schmitt elnöksége folytatódik, addig valószínűleg a botrányok is
2011. április 25. Schmitt Pál köztársasági elnök az Alkotmány aláírása után a Sándor Palota erkélyén. Fotó: Móricz Simon

Az államfő a plágiumügyével összefüggésben pénteken a közmédiának adott interjúban közölte: "Schmitt Pálként és köztársasági elnökként" is kiáll az igazáért. Bejelentette, hogy PhD-dolgozat írásába kezd, és bírálta a Semmelweis Egyetem szenátusát, amiért az ő meghallgatása nélkül döntött a húsz évvel ezelőtt szerzett kisdoktori címének visszavonásáról. Arra a kérdésre, megfordult-e a fejében, hogy miután megfosztották doktori címétől, lemond az államfői posztról, úgy válaszolt: "nincs összefüggés, véleményem szerint, bár sokan így értelmezik".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.