Selmeczi Gabriella ma is megdicsérte a kormányt

A Fidesz szóvivője szerint az, hogy 2013-ban a bruttó és a nettó átlagkeresetek is nőttek, a családi adókedvezménynek, a béremelési programoknak, a rekord alacsony inflációnak és a rezsicsökkentésnek köszönhető.

Selmeczi Gabriella pénteki sajtótájékoztatóján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adataira reagált. Eszerint tavaly a bruttó átlagkereset 3,4, a nettó 4,9 százalékkal nőtt a nemzetgazdaságban, és 2013. január-decemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete elérte a 230 700 forintot.

A fideszes politikus szerint a béremelkedéssel a munkavállalók zsebébe több pénz kerül és több is marad ott, így nagyobb a mozgásterük abban, hogy mire költik el a fizetésüket.

Hangsúlyozta: a kormánypártok idén további emelkedésre számítanak, amit elsősorban a kiskeresetű családok adócsökkentése, a továbbra is alacsony infláció és az egyre magabiztosabb gazdasági növekedés eredményezhet.

Emellett kiemelte a kormány által indított béremelési programokat. Ismertette: januárban százezer forint fölé nőtt a minimálbér, idén két alkalommal nő a pedagógusok fizetése, harmadik éve zajlik az egészségügyi béremelés, márciusban megérkezik a tiszthelyettesek bérkiegészítése, szintén ekkor emelkedik a szociális és gyermekjóléti ágazatban dolgozók fizetése 5-11 százalékkal, januárig visszamenőleg, nő a közfoglalkoztatottak bére, valamint a vasutasok és a postások fizetése is az ágazati megállapodásoknak köszönhetően.

Selmeczi Gabriella úgy fogalmazott: Magyarország jobban teljesít a munkavállalók megbecsülésében, mint a Gyurcsány-korszak, akik kormányzása alatt negyedmillió ember vált munkanélkülivé, a fizetés felét elvitték a magas adók, a másik felét pedig a magas rezsi és infláció.

Hozzátette: a kormánypártok azért folytatják a következő napokban is a támogatói aláírások gyűjtése, hogy ezzel "lehetőséget adjanak azoknak az embereknek a támogatásuk kifejezésére, akik úgy gondolják, hogy Magyarországnak ezen az úton kell tovább haladnia".

Kérdésre válaszolva a Fidesz szóvivője hangsúlyozta: a közszolgálati dolgozóknak "a mostani kormány jelenti a reményt, a Gyurcsány-korszak pedig a veszélyt", hiszen a baloldal kormányra kerülése esetén megszorításokra készül. Szerinte a panasznapot tartó szakszervezeteknek inkább "erre a veszélyre kellene figyelmeztetnie a dolgozókat".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.