Selmeczi Gabriella legújabb közleménye a 'Gyurcsány-Bajnai szövetségről'

A Gyurcsány-Bajnai-szövetség szélsőséges gazdaságpolitikája csaknem Görögország sorsára juttatta Magyarországot - így kommentálta Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő, hogy a szocialista Tukacs István szerint Orbán Viktor kormányfő valótlanságokat állított a gazdaság állapotáról a nagyköveti értekezleten.

Az MSZP-s képviselő szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, az államadósság valójában növekszik, és fontos beruházások maradnak el.

Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi biztos - a VDSZ kitart álláspontja mellett
Budapest, 2012. január 5. Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott sajtótájékoztatót tart a magánnyugdíj-pénztárak átvilágításának első, lezárult szakaszával kapcsolatban a Miniszterelnökségen. MTI Fotó: Beliczay László

Selmeczi Gabriella az MTI-nek küldött reagálásában azt írta: a szocialisták hazudoznak a gazdaság állapotáról, és elvitatják a magyar emberek teljesítményét.

"A Gyurcsány-Bajnai-szövetség szélsőséges gazdaságpolitikája csaknem abba az örvénybe húzta hazánkat, amelyben Görögország mai napig fuldoklik" - fogalmazott közleményében a Fidesz szóvivője.

Megjegyezte: Görögországban ma is ezrek tüntetnek a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió által diktált megszorítások és leépítések ellen, az államadósság és a munkanélküliség nő, és a mai napig a családok, a munkavállalók húzzák mindig a rövidebbet.

Ezzel ellentétben Magyarország - mióta az emberek "elzavarták azokat, akik tönkretették az országot" - a saját lábára állt, egyre több területen egyre jobban teljesít - jelentette ki Selmeczi Gabriella.

Közölte: az ország pénzügyileg stabil, az államadósság csökken, a foglalkoztatottak száma, rekord alacsony az infláció, így a fizetések és a nyugdíjak tartják értéküket. Hozzáfűzte, hogy a megélhetést a rezsicsökkentés, a családi adórendszer, valamint a béremelési és az otthonteremtési programok is segítik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.