Selmeczi Gabriella két közleményt adott ki

"A kormány elutasítja a megszorítások politikáját, kitart céljai mellett, az eredmények nyilvánvalóak, az MSZP hazugságaira pedig ma már senki sem kíváncsi" - így reagált Selmeczi Gabriella Tukacs István mai sajtótájékoztatójára, de jutott a bírálatból Varju Lászlónak, a Demokratikus Koalíció pártigazgatójának is. Azt nem tudni, hogy a Fidesz szóvivőjéhez eljutottak-e az ellenzéki politikusok állításai, érdemben ugyanis egyetlen szót sem szólt az elhangzottakról.

A kormány elutasítja a megszorítások politikáját - írta a távirati irodához vasárnap eljuttatott közleményében a Fidesz szóvivője. Selmeczi Gabriella a szocialista Tukacs István szavaira reagált, aki arról beszélt, hogy a kabinetnek parlamenti vitában kellene bemutatnia és megvédenie a kedden nyilvánosságra került "megszorító intézkedéseket".

Selmeczi Gabriella
Selmeczi Gabriella

A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, hogy "az MSZP nyolcéves országrombolása, megszorításai ellenére, a 2010-ben példátlan nemzeti összefogással felhatalmazott kormánynak sikerült megőriznie a társadalmi-politikai stabilitást". Hozzáteszi, hogy az adósság csökken, a költségvetés kontroll alatt van és a kabinet 2013-ban is tartani tudja a 3 százalék alatti hiányszintet. A kormány által indított nagy programok, átalakítások készültségi szintje 83 százalékos - hangsúlyozza.

Hozzátette: a kormány elutasítja a megszorítások politikáját, kitart céljai mellett, "az eredmények nyilvánvalóak, az MSZP hazugságaira pedig ma már senki sem kíváncsi" - zárul Selmeczi első közleménye.

A Fidesz szóvivője egy másik közleményében Varju Lászlónak, a Demokratikus Koalíció pártigazgatójának mai sajtótájékoztatójára reagált. Ebben úgy fogalmazott, hogy 2010-ben, "amikor Magyarország rosszabb helyzetben volt, mint Görögország", a magyarok hozzáláttak ahhoz, hogy saját lábára állítsák Magyarországot, amelynek alapjai mára stabilak.

Hangsúlyozta, hogy amikor a kormány "éppen visszarántotta az országot a szakadék széléről", amikor a gazdaság végre kezd magára találni, amikor Magyarország teljesíti a költségvetési hiányra vonatkozó uniós elvárásokat, és csökken az államadósság is, akkor az "EU meg akarja büntetni a magyar embereket a Gyurcsány-korszak felelőtlen döntéseiért".

A magyar kormány azonban ki fog tartani gazdasági céljai mellett, "a példátlan hazai és nemzetközi baloldali politikai támadássorozat ellenére is, amelyet éppen azok gerjesztenek, akik a mostani helyzetbe sodorták Európát és Magyarországot" - zárul Selmeczi második közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.