Schwezoff vitatja a leváltását célzó közgyűlés jogszerűségét

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója szerint jogszerűtlen a rendkívüli BZSH-közgyűlés összehívása. Schwezoff Dávid erről kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t.
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége hétfő este juttatta el az MTI-hez azt a meghívót, amely január 15-ére rendkívüli közgyűlésre hívja a BZSH képviselő-testületi tagjait. A meghívó szerint a közgyűlésen szavaznak Schwezoff Dávid ügyvezető igazgató visszahívásáról.

A napirendi pontok között szerepel a "szavazás eredményétől függően megbízott ügyvezető igazgató kinevezése", valamint az ügyvezető igazgató kötelezése arra, hogy írjon ki választást a jelenleg betöltetlen vezető tisztségviselői posztokra.

Schwezoff Dávid keddi közleménye szerint azonban a meghívót aláíró Kardi Judit elöljáró nem jogosult a rendkívüli közgyűlés összehívására. Azt írta: „az alapszabály a rendkívüli közgyűlés összehívására speciális szabályokat alkalmaz, eszerint a rendkívüli közgyűlést a hitközség elnöke, a vezető elöljáró vagy az ügyvezető igazgató jogosult összehívni".

Schwezoff Dávid arról is tájékoztatott, hogy a BZSH december 10-én egyhangúlag úgy döntött, előre hozott, tisztújító, rendes választásokat tart március elsejéig. Az ügyvezető megjegyzi, hogy a december 10-ei elöljárósági ülésen Kardi Judit is jelen volt. A BZSH választási bizottsága a „rendes, tisztújító választásokat 2014. december 18. napján kiírta, erről a körzeti elnökök értesültek", ezért Kardi Judit „kísérlete" a rendkívüli közgyűlés összehívására „okafogyott is" – írta az ügyvezető.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.