Schulz megdicsérte Szegedet, a Fidesz kiborult, Botka őrületet lát

Az EP német szociáldemokrata elnöke egy interjúban kiemelte Szegedet, amitől Németh Szilárd frászt kapott. A szegedi MSZP erre közölte: felháborító, hogy a brüsszeli támadás utáni megrendülést a Fidesz és a Jobbik hazug, alaptalan támadásra használja.
A szegedi városvezetés szerint Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke arra reagálhatott egy interjúban, hogy Szeged polgárai példaértékű humanitárius segítséget adtak a menekülteknek - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Az EP német szociáldemokrata elnöke egy szerdai interjúban - amelyben abszurdnak és aljasnak nevezte a magyar kormánynak a kvótareferendumról szóló kezdeményezését - arról is beszélt, hogy vannak Magyarországon olyan települések, amelyek nem utasítják el a menekülteket. Schulz szerint ilyen például Szeged, egy "elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni".

Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: választ várnak Botka Lászlótól, Szeged szocialista polgármesterétől arra, hogy mikor egyezett meg Martin Schulz európai parlamenti (EP) elnökkel migránsok befogadásáról, és "miért titkolta el" ezt a találkozót.

Az M1 megkereste Botka Lászlót, aki nem akart nyilatkozni, viszont a szegedi városvezetés egy közleményt juttatott el a szerkesztőségbe. Ebben azt írták, hogy a város polgárainak példaértékű segítsége nemzetközi elismerést vívott ki, erre reagálhatott Martin Schulz.

"Felháborító, hogy a brüsszeli támadás utáni gyászt és megrendülést a helyi Fidesz-Jobbik a városvezetés elleni hazug, alaptalan támadásra használja fel" - tették hozzá.

Botka: Ez őrület

Ez már az őrület olyan foka, amire nehéz reagálni – nyilatkozta lapunknak Botka László, Szeged szocialista polgármestere, miután a fideszes Németh Szilárd azzal vádolta: migránsok befogadásáról egyezett meg az Európai Parlament elnökével. Botka szerint mindössze annyi történt, hogy Martin Schulz egy interjúban elismerően nyilatkozott arról, miként bántak a menekültekkel a csongrádi megyeszékhelyen. Ebből kiindulva jegyezte meg, hogy vannak olyan települések Magyarországon, amelyek nem utasítják el a menekülőket. Botka megjegyezte: abszurd feltételezés, hogy egy polgármester meg tud egyezni migránsok betelepítéséről az EP elnökével. (B. D.)

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.