Schmuckot indítják az V. kerületben a szocdemek

"Jól lakni és jó lakni" címmel készítettek választási programot a szociáldemokraták.

Schmuck Andor pártelnököt indítja a Szociáldemokraták pártja a főváros V. kerületének polgármesteri székéért az októberi önkormányzati választáson - közölte Árok Kornél, a Szociáldemokraták Polgári Pártjának alelnöke, főpolgármester-jelöltje.

A párt belvárosi szervezete csütörtökön tartotta jelölőgyűlését, amelyen a jelölés mellett elfogadták a Jól lakni és jó lakni választási programot, és Schmuck Andor Békét a Belvárosban címet viselő polgármesteri programját - áll a közleményben. A jelölőgyűlés jóváhagyta az egyéni jelöltek névsorát is.

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja még júliusban döntött arról, hogy önálló főpolgármester-jelöltet állítanak az őszi választásra. Akkor Schmuck Andor beszélt arról is, hogy szerintük a baloldali pártok személyekben gondolkodnak, ahelyett, hogy programban gondolkodnának. Mindegy, ki a főpolgármester, ha nem látjuk, mit kíván tenni Budapestért, az itt élőkért - mondta, hozzátéve, nem hisznek az „egekből leszálló” független főpolgármester személyében. A pártelnök közölte, elutasítják a kirekesztő, rasszista megnyilvánulásokat, ezért a Demokratikus Koalíció szombati rendezvényén történtek miatt megszakítják az együttműködést a DK-val mindaddig, amíg az nem tisztázza a szerepét a történtekben. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.