Schmuck Andor hisz az atomüzletben

A paksi atomerőmű bővítésének kérdése nem a magyar demokrácia ügye és nem a civil társadalom felelőssége – állítja Schmuck Andor, a Szociáldemokraták elnöke, és ellenzi, hogy erről népszavazást tartsanak.

Paks kérdése nem lehet népszavazás tárgya, a Szociáldemokraták támogatják a paksi bővítést - közölte az MSZP, Együtt-PM és a DK döntéshozóihoz írt, vasárnap az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelében Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke.

A "Kedves Barátaim" megszólítással kezdődő levélben a politikus kiemelte, hogy a paksi atomerőmű bővítésének kérdése nem a magyar demokrácia ügye és nem a civil társadalom felelőssége. Ezért azt kérte az MSZP, Együtt-PM és a DK döntéshozóitól: ne csapják be a választókat, ne keltsetek riadalmat, és hagyjanak fel a bővítést érintő népszavazási kezdeményezéssel.

A Szociáldemokraták támogatják a paksi beruházást - hangsúlyozta a párt elnöke, hozzátéve: atomenergia-pártiak, és hiszik, hogy a bővítés stratégiája az ország javát szolgálja.

Ugyanakkor a levélben jelzi: egyetértenek abban, hogy a szerződés előkészítése, titkosítása, az egyezmény gyors aláírása elfogadhatatlan, "az erre vonatkozó kormánypárti érvek hamisnak és demagógnak tűnnek".

"Erre azonban nem az a megoldás, hogy az ellenzék ugyanolyan hamis, és demagóg érvekkel válaszoljon. Paks bővítésének kérdése nem az utcán kell hogy eldőljön, hiszen ez több, mint politikai szimpátia kérdése" - fogalmaz a nyílt levélben Schmuck Andor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.