A teljes nevet ki kellett javítani Schmitt Pál határozatában

A vezeték- és keresztnevet is javítani kellett Schmitt Pál egyik határozatában, amely egy egyetemi tanár kinevezéséről szól.

Javította egy frissen kinevezett egyetemi tanár nevét a hétfő este megjelent Magyar Közlönyben szereplő határozatában Schmitt Pál köztársasági elnök - közölte az origo.hu. Schmitt egy korábbi határozatában "Dr. Vígvári Tamást" nevezte ki egyetemi tanárrá, most azonban a nevet "Dr. Vigvári Andrásra" javította egy új határozattal. Ebből kiderül, hogy az eredeti döntésben nem csak a tanár keresztnevét rontották el, hanem a vezetéknevét is.

A határozatot a köztársasági elnök írta alá, a nemzeti erőforrás miniszter javaslatára. A hiba ezért feltehetően vagy a Köztársasági Elnöki Hivatalban, vagy a Nemzeti Erőforrás Minisztériumában keletkezett. A hírportál a Köztársasági Elnöki Hivatalnál szeretett volna érdeklődni arról, ki és mi okozta a hibát, illetve névváltoztatást. A sajtóosztály a jogi osztályhoz irányította munkatársunkat, az osztályt azonban egyelőre nem érték el. A Nefmi sajtóirodáján későbbre ígértek választ.

Schmitt Pál és hivatala korábban többször kapott bírálatokat azért, mert különféle szövegekben helyesírási hibát ejtett. Legutóbb márciusban írta "álamfőnek" az "államfő" szót és "álomásnak" az "állomást" egy vidéki étterem vendégkönyvében. A magyar nyelv ápolását egyik fő feladatának tekintő Schmitt Pál újévi beszédének az internetre kitett változatában is több hiba volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.