Schmitt Pál mégsem írja a PhD-t

Schmitt Pál volt köztársasági elnök, aki a plágiumügy miatt bukott meg, távozása után azt ígérte, megírja PhD-dolgozatát. A kemény munka helyett most mégis mással foglalkozik. Nem tudni pontosan, mikor lát hozzá.

Aktív nyugdíjasként tölti napjait Schmitt Pál volt köztársasági elnök, aki lemondása óta alig szerepelt.

Schmitt Pál távozik
Államfő - Schmitt Pál lemondása

A Bors megkereste a 71. életévét most betöltő államfőt, aki készségesen válaszolt a kérdésekre. Schmitt lemondása óta a felülvizsgálati eljárásra koncentrált, amelyet még tavaly áprilisban adott be a Semmelweis Egyetemhez (SOTE). Az eljárás még tart.

– A PhD fokozattal kapcsolatban még nem tett hivatalos lépéseket – tudtuk meg hivatalától. Tehát még nem kezdte el a doktori iskoláját Schmitt. Hogy mikor hozza meg a végső döntést a Jogorvoslati Bizottság, azt nem tudni.

A volt államfő egyébként továbbra is aktív, közéleti, kulturális és sporteseményeken vesz részt, nagykövetekkel találkozik. Legutóbb pedig a Karate Európa-bajnokságon érmeket adott át, a rendezvény fővédnöke is ő volt.

Szabadidejében többet van unokáival, rendszeresen sportol és hódol két régi szenvedélyének, a motorozásnak és a tárogatózásnak. A fúvós hangszerrel még elnökként ismerkedett meg, akkor egy interjúban elmondta, napi fél órát gyakorol. Úgy tűnik, Schmitt igencsak megkedvelte a hangszert.

A hétfő egyébként az ünneplésé volt a családban, a volt köztársasági elnök a 71. születésnapját szűk családi körben, az itthon lévő gyermekeivel és unokáival ünnepelte meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.