Schmitt Pál becsmérlése miatt cenzúrázott a Duna TV

'Politikusok trágár minősítése nem való a közmédiumokba' – ezzel a hivatkozással tiltottak le egy koncertfelvételt a Duna TV-n.

A kormányellenes szövegeiről elhíresült punkzenekar, a Kozmosz koncertfilmje a június 6-ról 7-re virradó éjszakán, hajnali egykor szerepelt volna a Duna tévén. A műsorújságokban is meghirdetett adás helyett azonban a Napra korábban már vetített, szintén az A38-on felvett koncertjét ismételték - írta a Quart zenei hírportál.

A Kozmosz Facebook-oldalán a következő szöveg olvasható: "Mostanra kiderült: a Schmitt Pál köszöntése és a többi politikai szám miatt nem engedte éjjel, 18-as karikával sem adásba az MTVA a februári A38-as koncertfilmet. Gratulálunk." Az együttes részéről Pál Zsombor azt mondta a Quartnak, hogy ő úgy tudja, technikailag minden rendben volt a felvétellel. Nekik nem is szóltak arról, hogy nem kerül adásba az anyag. Szerinte vicces, hogy "ilyen félelmetes volt a koncertünk", illetve hogy a zenekar nem szeretné rombolni "a Schmitt Pált körülvevő osztatlan tiszteletet, főleg nem ebben a kiemelt jelentőségű órában", vagyis hajnali egykor. A Kozmosz később azt is közölte, az inkriminált dalban Schmittre olyan jelzőket használtak, mint a "délceg", "egyenes", "bátor", "kellemes", "senki", "fideszes", "kommunista" - de melyik lehetett a trágár?

A Quart megkeresésére az MTVA sajtóosztályától az alábbi választ kaptuk: „12-es karikával rendelt műsorról van szó, ami sem a besorolásának nem felelt meg, sem pedig tartalmában. Mint szórakoztató koncert, egyértelműen nevesítve politikusok trágár minősítésével, egyik párt esetében sem a közmédium képernyőjére való. Az említett műsor [vagyis az A38 Hajón korábban felvett, éjszakánként leadott koncertek] egyébként rendszeresen nem felelt meg a 12-es korhatáros műsor megrendelés szabályainak, ezt megelégeltük és valóban nem engedtük adásba az említett koncertfilmet. Ha minden korhatárt illető követelménynek megfelel a film, azt természetesen adásba engedjük.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.