Schmitt már válogathat a luxusvillákból

A Blikk szerint százmilliókat lehetne spórolni, ha Schmitt Pál valamelyik saját házát választja, és nem a Köztársasági Elnöki Hivatalnak kell luxusingatlant vásárolnia a lemondott államfőnek.

A múlt héten a Blikk többször is megkérdezte a Köztársasági Elnöki Hivataltól, hogy Schmitt Pál kér-e állami rezidenciát a lemondását követően, ám egyik megkeresésükre sem válaszoltak. A lap emlékeztet: az elnöki rezidencia a volt államfőknek nem automatikusan, csak kérelemre jár a törvény szerint. Schmitt a cikk szerint nem szorul rá az állami segítségre, a saját villái közül is válogathat, hogy hol kíván lakni a továbbiakban.

A vagyonnyilatkozata szerint három nagyméretű budai családi ház tulajdonosa (ezek mellett még egy belvárosi lakás és egy Lupa-szigeti nyaraló is szerepel a bevallásában), a legkisebbnek is 195 négyzetméteres az alapterülete. Schmitt legnagyobb, II. kerületi villája 320 négyzetméteres, jóval nagyobb, mint amit az elődei kaptak: Mádl Ferenc egy 160, Sólyom László egy 265 négyzetméteres budai ingatlant kapott, miután lejárt a mandátuma.

A jogszabályok nem rendelkeznek arról, hogy mennyi idő alatt kell kiköltözniük az exállamfőknek a rezidenciájukról, és mennyi idő alatt kell megfelelő lakhatást biztosítani nekik, ha kérik. Így a Blikk szerint  elképzelhető, hogy Schmitt Pál már luxusvillák prospektusait nézegeti. Informá­cióik szerint egy külföldi diplomata lakik a volt államfő budaligeti családi házában, így ha Schmitt vissza akar ide térni, akkor újra át kell fésülniük az ingatlant a biztonsági szakembereknek, hogy nem maradt-e ott esetleg poloska, vagy más biztonságot fenyegető eszköz.

Schmitt Pál távozik, de ami jár, az jár
Ne felejtsük el Schmitt Pált!

A lap szerint százmilliókat lehetne megspórolni, ha Schmitt valamelyik saját házát választja, és nem a Köztársasági Elnöki Hivatalnak kell luxusingatlant vásárolnia a plágiumbotránya miatt lemondott államfőnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.