Schmitt Pál magasra tette a mércét

Nem nyilatkozott tegnap Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a plágiumgyanúról. A politikus vasárnap a Blikknek az mondta, „teljes képtelenség, maga a feltételezés is meghökkentő”, hozzátéve: a Hvg.hu cikkét akkor még nem olvasta.

Tegnap a miniszterelnök-helyettes egyik munkatársa azzal hárította el lapunk érdeklődését, hogy Semjén Zsolt teljes egészében közzétette a kormányzati portálon 1990-ben készült doktori dolgozatát és az átminősítéséről szóló hivatalos okiratot, illetve az ELTE-re, 1992-ben készített szociológia szakdolgozatát és a Magyar Akkreditációs Bizottság átminősítését is.

Harrach Péter a Népszabadságnak nyilatkozva „egyértelműen politikai támadásnak” minősítette a feltételezést.

– A megrendelőket nem tudnám megnevezni, de nyilvánvaló a cél. Én nem az egészet olvastam, hanem szemelvényeket. De természetes, hogy azok a részek, melyek idézetként megjelentek, és az a gondolatmenet, melyet Semjén Zsolt merített, a dolog természeténél fogva része a dolgozatnak. De az eredetiségét az adja, hogy amikor készült a dolgozat, a téma friss volt, a New Age újszerű, „a fiatalember érdeklődése a lényegre irányult, dolgozott vele hosszú ideig”. Nem összeollózott dolgozatról van szó. A Schmitt-ügy is politikai ihletettségű volt. De a Semjén Zsolt dolgozaton/dolgozatokon nincs fogás, ez a lényeg – közölte Harrach Péter, aki szerint a miniszterelnökhelyettes büszke lehet a dolgozatára.

Napirend előtt a parlamentben Pálffy István, a KDNP képviselője arról beszélt, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a keresztények és a kereszténydemokrata politika elleni támadások. Állítása szerint „összehangolt offenzíváról” van szó az ellenzék és a sajtó részéről, erre példaként azt hozta fel, hogy „a sajtó egy aljas rágalommal támadta meg a KDNP elnökét, megpróbálták gyanúba keverni bármi áron is”. – Határozottan visszautasítunk minden keresztények és a kereszténydemokrata politikusok elleni támadást –hangoztatta.

Név nélkül nyilatkoztak fideszes képviselők és az egyik kormánytag is: szerintük „nincs Semjén-ügy”, legfeljebb „egyesek álmodozhatnak arról, hogy Schmitt Pálhoz hasonlóan a KDNP-elnöke is lemond”. „Schmitt Pál magasra tette a lécet plágiumügyben. Ezt Semjén Zsolt alulról sem súrolja” – ironizált egyikük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.