Schirilla bírja

Szarvason több százan követték nyomon szombat délután Schirilla György fürdőzését a Körös-holtágban. A Nemzet Rozmárja ezúttal is kitett magáért: igazi showmanként nemcsak lubickolt, hanem még arra is jutott energiája, hogy szórakoztassa a közönséget.

Schirilla György jeges akciójáról a Békés Megyei Hírlap online kiadása számolt be. Fél háromkor már több százan gyülekeztek a szarvasi vízi színpadon és a holtágon átívelő fahídon, hogy onnan nézzék végig, amint Schirilla bebizonyítja, hogy a Körösben is ugyanolyan jó a téli fürdőzés, mint a Dunában.

Schirilla György sportoló, egy jégtáblán ülve integet a nézőknek a kecskeméti szabadidőparkhoz tartozó tóban.
Schirilla György sportoló, egy jégtáblán ülve integet a nézőknek a kecskeméti szabadidőparkhoz tartozó tóban.

A Nemzet Rozmárjaként emlegetett, 51 esztendős, néggyermekes családapa futással melegített be, majd ruháit komótosan levette és összehajtogatta. A közönség soraiban sokan már attól megborzongtak, hogy fürdőnadrágra vetkőzött, de Schirillát a mínusz tíz fok körüli hőmérséklet sem riasztotta el, besétált a fagypont közeli vízbe. A 3x14 méteres lék egyébként, amelyet tegnap vágtak a holtágon a vízügyesek, mára ismét befagyott.

Igaz, ezúttal a jégréteg vékonyabb volt, de így is jócskán adott munkát a feltörése. A Nemzet Rozmárja úszott, pancsolt, kiült a partra, sőt még néhány vízparti jógagyakorlatot is bemutatott. Azt, hogy ő mennyire fázott, nem tudjuk, a fahídon álldogálók viszont már arra panaszkodtak, hogy szétfagytak a jeges szélben.

Bő tízperces lubickolás után Schirilla kimászott a vízből, megtörölközött, gyorsan elköszönt és segítőivel elsietett, hogy felmelegítse magát. Természetesen mint minden téli úszásánál, ezúttal is felkészültek a szakemberek minden eshetőségre: beöltözött búvárok és orvosok is érkeztek, de nem volt szükség rájuk.

Schirilla legközelebb február 18-án Bikácson veti magát a jéghideg vízbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.