Schiffer védi az MTI által beperelt bloggert

Schiffer András LMP-s országgyűlési képviselő vállalta el Balavány György, a hvg.hu állandó bloggerének jogi védelmét - ezt az LMP honlapján jelentették be.

Az internetes hírportál újságírója ellen a Magyar Távirati Iroda nyújtott be keresetet, amelyben 10 millió forint anyagi kártérítés kifizetésére és nyilvános bocsánatkérésre kötelezné a férfit hitelrontásért. Az MTI szerint a blogger két személyes, internetes bejegyzésében is megsértette az távirati iroda szakmai jóhírnevét.

Az egyik bejegyzésben Balavány György azt írta: "a közmédia ma azt jelenti, kisfiam, hogy a pénzükből hazudnak nekünk", illetve hogy a közszolgálati média "egyoldalú tájékoztatásért, sőt álhírek terjesztéséért" és "dühítően ostoba" tartalmak közléséért perelhető lenne a médiahatóságnál.

Ezen kívül az MTI kifogásolta azt a kommentet is, amelyben az újságíró a Magyar Rádió Gyermekkórusának vezetőjének az elbocsátásáról ír. Az LMP-s képviselő szerint a publicista által megfogalmazott vélemények messze a szólásszabadság határain belül vannak és az MTI eljárása nagyon hasonlít azokra a törekvésekre,amellyel a Fideszes kormányzat a média- és szólásszabadságot korlátozni próbálja. Az MTI Nonprofit Zrt. 10 millió forint kártérítést követel a keletkezett anyagi kár megtérítésére, emellett kéri, hogy a kifogásolt bejegyzéseket távolítsák el, Balaványt pedig nyilvános bocsánatkérésre köteleznék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.