Schiffer valóban Puch helyett szavazott

A zárt láncú parlamenti televíziós közvetítés képei szerint az MSZP-s Schiffer János valóban Puch László helyett szavazott hétfőn, miután képviselőtársa a padsor szélén állva nem érte el a szavazógombot.

A felvételen az látszik, hogy Puch László éppen akkor siet a helyére, amikor az elnöklő Mandur László felszólítja a képviselőket,  hogy szavazzanak.

Jól lehet látni, hogy Puch László ekkor a padsor szélén állva  sikertelenül próbálja elérni a szavazógombját, Schiffer János pedig  ezt észlelve átnyúl az asztalon, majd megnyomja a Puch László  asztalán lévő gombot. Az esetre a Fidesz hívta fel a figyelmet, és lemondásra  szólította fel Schiffer Jánost.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, hogy  14.21 perckor, az általa elmondott interpellációt követő szavazáson  nyomta meg a gombot Schiffer János Puch László helyett. A fideszes  politikus hangsúlyozta: a parlamenti szokások és a parlamenti etika  íratlan szabályai szerint a más helyett szavazó képviselőnek azonnal  távoznia kell, ahogyan erre korábban is volt példa.

Répássy Róbert és Balsai István a miniszterelnök bíróságokat és  ügyészséget támadó nyilatkozata miatt interpellálta Draskovics Tibor  igazságügy-minisztert. A tárcavezető válaszát az Országgyűlés 187 igen és 175 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett fogadta el.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.