Schiffer Vágóról, aki az utóbbi hónapokat 'maximálisan kiégve csinálta végig'

Schiffer András véleménye szerint az LMP-ből való kilépését kedden bejelentő Vágó Gábor "alapvetően nem egy belső harcnak lett az áldozata", ő a döntés okát inkább abban látja, hogy a képviselő az utóbbi hónapokat "maximálisan kiégve csinálta végig".

Az LMP parlamenti frakcióvezetője azt mondta, mindannyiunkat megdöbbentette Vágó Gábor kilépésről szóló bejelentése, amely a vs.hu-n jelent meg.

Schiffer András elmondta, legutóbb hétfőn délben beszéltek egymással, de akkor még nem látta jelét annak, hogy a képviselő erre készül. "Annak viszont láttam nyomát, ami gyakorlatilag az interjújából is visszaköszön, hogy az utóbbi hónapokat maximálisan kiégve csinálta végig" - jelentette ki, hozzátéve: ez utóbbit emberileg megérti és ugyanúgy sajnálja, mint azt, hogy Vágó Gábor erre a döntésre jutott.

Az LMP társelnöke a képviselő "kiégésének" tudja be, hogy az utóbbi időben "gyakran megfontolatlan és felelőtlen húzásokat" tett. Schiffer András ezeket nem kívánta részletezni, de példaként hozta, hogy Vágó Gábor a párt hétvégi kongresszusáig nem töltötte fel az erre szolgáló felületre az egyéni választókerületben való indulásához szükséges adatokat.

Kijelentette: a képviselő "alapvetően nem egy belső harcnak lett az áldozata". Meglátása alapján Vágó Gábor "folyamatos dilemmában volt" az ügyben, hogy pártpolitikus akar-e maradni. Schiffer András - mint mondta - reménykedik abban, hogy a ciklusból hátralévő hónapokban sikerül együttműködniük.

Vágó Gábor a vs.hu-n megjelent interjúban egyebek mellett elmondta, nem esett jól neki, hogy az LMP országos választmánya a hétvégén nem támogatta egyéni jelölését a kiskunhalasi körzetben, így nem kerülhetett fel az LMP országos listájának első harminc helyére sem. Arról is beszélt, hogy meglátása szerint "ugyanaz a rövid távú önzés vezérli az LMP választmányának egyes tagjait, mint ami a teljes politikai osztályra is jellemző", a politikai kaszt ma "azzal van elfoglalva, hogy jó helyre rakja a valagát, és nem azzal, hogy az adófizetők érdekeit érvényesítse".

Az LMP frakciójának tagjai a kezdet kezdetén jelezték, hogy nem önmagában a politikusi székért vannak bent a parlamentben, viszont ez a küldetés könnyen vezet illúzióvesztésekhez - reagált Schiffer András a képviselő LMP-t kritizáló szavaira.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.