Schiffer: Nyitottak vagyunk a választási együttműködésre

Az LMP továbbra is nyitott a választási együttműködésre a Negyedik Köztársaság Mozgalommal - közölte Schiffer András, az LMP frakcióvezetője vasárnap az MTI-vel.

Az LMP-nek az a határozott álláspontja, hogy a szeretne a jövő évi parlamenti választásokon is együttműködni a 4K!-val - mondta Schiffer András. Hozzátette: sajnálják viszont, hogy a 4K! részéről az együttműködés a választási párt alkalmazásához van kötve.

Az LMP hétvégi kongresszusa kétféleképpen is véleményt nyilvánított a 4K! kezdeményezéséről, ajánlatáról: a kongresszusi küldöttek 80 százalékos többséggel elutasították azt az ajánlatott, hogy az LMP és a 4K! alkosson egy választási pártot, ugyanakkor az elsöprő többség állásfoglalt amellett, hogy szeretne választási együttműködést a 4K!-val - mondta Schiffer András.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, az LMP a választási együttműködés egyetlen formáját utasította el. Az LMP továbbra sem tekinti lezártnak a tárgyalásokat. "Nyitottak vagyunk a parlamenti választási együttműködésre a 4K!-val, leginkább azért, mert a két párt azonos rendszerkritikus platformon áll" - fogalmazott. Schiffer András közölte, pártja nyitott arra is, hogy a jövő évi őszi önkormányzati választáson a két párt együttműködjön.

A 4K! vasárnap közleményben tudatta az MTI-vel, hogy önállóan indul a jövő évi országgyűlési választásokon, miután az LMP elutasította, hogy választási szövetséget hozzanak létre. A 4K! a közleményében kitért arra is, hogy az LMP kizárólag a párt önálló választási indulását támogatta és a 4K! tagjainak az LMP listáján való esetleges indulásáról volt hajlandó tárgyalni.

A 4K! tagsága a tárgyalást megelőző belső vitán és pártszavazáson már korábban úgy döntött, hogy az LMP listáján indulás nem járható út a patrióta szociáldemokrácia képviseletére - olvasható a párt közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.