Schiffer: népszínmű, amit az ellenzék előadott

Az LMP társelnöke-frakcióvezetője az ATV-ben közölte: 2012 nyarán lett volna lehetőség a Fidesz leváltására, de ennek az esélyeit jelentősen rombolta az ellenzéki pártok által előadott "népszínmű". Vágó Gábor távozása kapcsán megjegyezte: az LMP-sek nem sült halak.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az LMP társelnök-frakcióvezetője, Schiffer András az ellenzéki összefogással kapcsolatban azt mondta: egy folytatásos teleregényt meg lehet írni abból, ami az elmúlt két évben történt. Szerinte ez nem olyan vidám dolog, hiszen 2012 nyarán volt lehetőség a Fidesz leváltására, de az a népszínmű, amit az ellenzéki pártok előadtak, ennek az esélyeit jelentősen rombolta. A politikus úgy véli, bebizonyosodott, hogy erős LMP nélkül nincs kormányváltás.

Schiffer közölte: az LMP felkészült a választásra, megvan mind a százhat egyéni jelöltjük, mindannyian jók, pedig tavaly még kételkedtek abban is, hogy a választókerületek felében tudnak jelölteket állítani. Büszkék lehetünk a jelöltjeinkre – jelentette ki.

A párt gazdálkodásával kapcsolatban azt mondta: egy induló párt gyerekbetegsége az Állami Számvevőszék megállapítása. Schiffer András elmondta: 2011 és 2012 között kupleráj volt, nem volt meg a szükséges fegyelem a gazdálkodásban. Hozzátette: az ÁSZ által leírt hiányosságok nagy részét már pótolták.

Az LMP társelnöke beszélt a párt parlamenti frakciójának szakadásáról is, amellyel kapcsolatban azt mondta: a frakciót a kilépők robbantották fel, akkor zuhant az LMP támogatottsága. Schiffer hangsúlyozta: ebben a helyzetben a megmaradt frakciótagok vétlenek. Akkor lesz Magyarországon kormányváltás, ha lesz választási lehetőségük azoknak, akik 2010-ben jobbra szavaztak, de már nem kérnek a nemzeti cinizmus rendszeréből – tette hozzá. Schiffer András elmondta: az LMP biztos bekerül a parlamentbe, csak az a kérdés, mekkora erővel képviselhetik magukat az Országgyűlésben.

A politikus kommentálta képviselőtársa, Vágó Gábor azon bejelentett szándékát is, hogy fölhagy a parlamenti politizálással. Ennek kapcsán így fogalmazott: "én sem vagyok sült hal, de az LMP többi tagja sem az, egy kicsit sem". Ezt azzal kapcsolatban említette, hogy Vágó Gábor korábban azt nyilatkozta a kilépéséről: "az LMP-n belül nem voltak érdemi viták, egyedül Schiffer Andrással tudtam ideológiai szintű vitákat folytatni, a többiek sült halak voltak".

Vágó távozásáról Schiffer kijelentette: sajnálja, hogy így alakult, az elmúlt hónapokban olyan folyamatokon ment át Vágó Gábor, aminek a vége az a látlelet lett, amit a saját pártjáról adott. A politikus szerint képviselőtársán azt érezte az utóbbi időben, hogy nem akarja tovább csinálni, de jólesett volna neki, ha jelöltségével kapcsolatban nagyvonalúbb vele a párt.

Mint mondta, vannak törvényszerűségek, amikor listaállítás van egy pártban, vannak egyéni ambíciók, vannak emberi gyarlóságok, nem a legjobbat hozzák ki az emberekből – magyarázta. Schiffer András elmondta: azt érzékelte Vágóval kapcsolatban, hogy bár a NAV-botrány kapcsán rögtön csatasorba állt, de messze nem volt meg benne az a lelkesedés, ami kezdetben jellemezte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.