Schiffer: Ez a legócskább populizmus!

A demokrácia ott ér véget, ahol megszűnik a pártok szabad és egyenlő versenye - közölte Schiffer András a Fidesz kampányfinanszírozási javaslatáról.

Az LMP a "legócskább populizmusnak" tartja költségvetési forrásként kezelni a kampányfinanszírozást. Schiffer András, a párt társelnöke, független országgyűlési képviselő fogalmazott így szombaton újságíróknak, röviddel a kormányoldal pártfinanszírozást újraszabályozó javaslatának parlament elé kerülése előtt - írja az MTI.

Az ellenzéki politikus szerint tisztességtelen röviddel a választások előtt "megváltoztatni a játékszabályokat". Az LMP már a választási ciklus elején konszenzust szeretett volna kialakítani a párt- és kampányfinanszírozásban, mivel úgy gondolták, ezt a kérdést csak többpárti megegyezés után szabad megváltoztatni. Schiffer András szerint azonban a Fidesz kísérletet sem tett erre.

Schiffer András kiemelte: a demokrácia ott ér véget, ahol megszűnik a pártok szabad és egyenlő versenye. Ezért tehát nem lehet arra hivatkozni, hogy sokba kerül a demokrácia - fejtette ki, hozzátéve: a Fidesz néhány milliárd forintos spórolásra hivatkozva veszélyezteti a demokráciát, ám ebből az összegből sem több egyetemi férőhely, sem magasabb nyugdíjak nem lesznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.