Schiffer a legaktívabb felszólaló

Ahogyan az előző parlamenti ciklus egészében, úgy az új Országgyűlés munkájának első két hónapjában is az LMP frakcióvezetője, Schiffer András beszélt a legtöbbször és a legtöbbet plenáris ülésen. Május 6-a óta egyébként a képviselők kétharmada szólalt meg a Házban.
A legaktívabban felszólaló képviselők listáját vezető Schiffer András a tavaszi-nyári ülésszakban 46-szor szólalt fel összesen 3 óra 47 percben.

 

Schiffer András felszólal - Kurucz Árpád / Népszabadság

A megszólalások számát tekintve őt frakciótársa, Sallai R. Benedek követi, majd a kereszténydemokrata Rétvári Bence, az erőforrástárca parlamenti államtitkára következik: előbbi 35, utóbbi 33 felszólalással.

Az öttagú LMP-frakció másik három politikusa is igen aktív volt: Szél Bernadett a 10., Ikotity István a 12., Schmuck Erzsébet pedig a 16. ebben a sorban. Az öt LMP-s együtt összesen csaknem 10 órán át beszélt.

A Fideszből a kormányzati pozícióban lévő képviselők voltak a legaktívabbak: Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti államtitkára 26-szor, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 16-16-szor, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pedig 15-ször emelkedett szólásra. Közülük egy óránál többet Tállai András és Lázár János beszélt.

Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke eddig kétszer szólalt meg: miniszterelnöki eskütétele után 38 percben, a kormány megalakulásának napján pedig 21 percben.

Az MSZP-ből az újonc Kiss László beszélt a legtöbbször és a legtöbbet: 25-ször, hét perc híján összesen három órát. Utóbbi adattal Schiffer András után ő volt a leghosszabban szónokló honatya. A szocialista frakcióban Kiss Lászlót Bárándy Gergely és Józsa István követi 23, illetve 20 felszólalással, egyaránt két óra feletti összidővel.

A Jobbikban a 24-szer - összesen 2 óra 10 percen át - felszólaló Szilágyi György volt a legaktívabb. A jobbikos sorban utána Novák Előd és Z. Kárpát Dániel következik 20, illetve 18 megszólalással, nagyjából másfél-másfél órás összidővel.

A független képviselők közül eddig négyen kértek szót: az Együtt-PM-ben politizáló Szabó Szabolcs 5-ször, a liberális politikus Fodor Gábor és az Együtt-PM-es Szabó Tímea 4-4 alkalommal, a szintén Együtt-PM-es Szelényi Zsuzsanna pedig 2-szer.
Május 6. és július 4. között a 199 képviselőnek pontosan a kétharmada, 133 szólalt fel az Országgyűlésben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.