Schiffer: a hatalom el akarja sikálni a NAV-ügyet

Az LMP társelnöke szerint a hatalom igyekszik "elsikálni" a Horváth András volt adóhatósági dolgozó által jelzett adócsalási ügyet.
Schiffer András hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy frakciójuk október végén ismét kezdeményezte parlamenti vizsgálóbizottság felállítását az ügyben, ám ezt a Fidesz-KDNP "valamiért próbálja megúszni".

Az LMP-s politikus szerint Horváth András "zöld dossziéjáról" igenis tárgyalhatna parlamenti vizsgálóbizottság, mert ezek a dokumentumok nem pusztán bűncselekményekről szólnak, hanem olyan adóhatósági átszervezésekről is, amelyek "lehetővé teszik a tömeges, láncolatos áfacsalást".

A Horváth András által leírtak alapján zajló nyomozásról szólva Schiffer András úgy fogalmazott, "eltelt bő egy év, most sem tudunk többet". Annyit megjegyzett, hogy tudomásuk szerint van gyanúsított az ügyben.

Az LMP tájékoztatóján részt vett Horváth András is, aki elkészítette a válaszát arra a novemberi adóhivatali jelentésre, amelyet az ő felvetései után tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Horváth András szerint félrevezetőek a NAV dokumentumai, a hivatal egyetlen megállapítása sem állja meg a helyét az ügyben, csúsztatásokat, ferdítéseket tartalmaz a NAV-jelentés.

"Ez a NAV-vizsgálat tulajdonképpen egy fedősztori", el akarja leplezni a hivatalnál lévő gondokat - mondta a volt adóhatósági munkatárs, aki szintén parlamenti vizsgálóbizottság felállítását sürgette, valamint egy független szerv által végzett belső átvilágítást is szükségesnek tart a NAV-nál.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.