Sándor Mária és Both Emőke a legbátrabb nő

Sándor Mária, a fekete ruhás nővér és Both Emőke, a BAGázs Közhasznú Egyesület vezetője kapta az év legbátrabb nőinek ítélt SuperWMN-díjat, amelyet a D. Tóth Kriszta vezette online női blogmagazin, a WMN szerkesztősége alapított. 

A SuperWMN-díjat szerdán első alkalommal adták át Magyarország „legbátrabb nőinek”. A díjat D. Tóth Kriszta, a WMN magazin alapítója, főszerkesztője és a blogmagazin munkatársai azzal a céllal hozták létre, hogy elismerjék és felhívják a figyelmet azokra a bátor, inspiráló nőkre, akik tevékenységükkel jobbá teszik, előreviszik az országot, akár személyes áldozatok árán is.

Pásztory Dóra, Sándor Mária és D. Tóth Kriszta
Fotó: Csiszér Goti / WMN

A közéleti szférából a WMN szerkesztősége által jelölt öt döntős – Ámon Ada környezetvédő, az Energiaklub vezető tanácsadója, Hosszú Katinka úszó, Sándor Mária ápolónő, a Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság alapítója, Pataki Ági producer, Péterfy-Novák Éva író – közül Sándor Máriára szavaztak a legtöbben az online magazin olvasói közül. Mint ismeretes, Sándor Mária kapta 2015-ben a Népszabadság által alapított Respekt díjat.

A közéleti kategória győztesének Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai bajnok úszó, a WMN szerzője, és D. Tóth Kriszta adták át a díjat, egy különleges WMN brosst, amelyet Nyoszoli Kinga iparművész tervezett. Sándor Mária könnyeivel küszködve vette át a díjat, szavakat is nehezen talált, végül egy Szent Gály Kata-idézettel mondott köszönetet: – Szeretnék méccsé lenni, mely bevilágít egy szobát, csak egy szál deszkahíddá lenni, ami szakadékot ível át, csak egy kanálka mézzé lenni, hogy legyen az élet édesebb, csak egy segítő kézzé lenni, ami teheti azt, amit tehet – mondta Sándor Mária.

A civil szférából a SzuperWMN díjat dr. Both Emőke, a BAGázs Közhasznú Egyesület vezetője nyerte. Különdíjat kapott Szőke Judit, a Polgár Alapítvány igazgatója, kisebbségi jogvédő.

Dr. Both Emőke
Fotó: Csiszér Goti / WMN

Both Emőke azt mondta: azt gondolom, hogy ez az elismerés annak is szól, hogy az ügy, amit képviselek, fontos, és örülök, hogy nyilvánosságot kap. Nagyon hiszek abban, hogy azzal, ha minél többen foglalkoznak a roma integrációval, és hallanak arról, hogy vannak megoldások, egy fontos üzenetet is közvetítünk, amelynek minél több emberhez el kell jutnia.

A civil szféra díjazottjainak DTK, valamint kollégái, Szentesi Éva, Both Gabi, Fiala Borcsa és Kormos Anett adták át az elismeréseket. Both Emőke számára a fődíj mellett a WMN szerkesztősége 200 000 forintot ajánlott fel, amellyel az általa képviselt civil ügyet segítheti. A WMN magazin civil díj díjazottjainak munkáját továbbra is figyelemmel kíséri, segíti őket további munkájukban, ügyük kiteljesítésében.

D. Tóth Kriszta lapunknak azt mondta: a WMN magazin egyéves fennállása alkalmából alapították a díjat, mert „szerettük volna azokat a bátor és erős nőket – civileket és közszereplőket – megünnepelni, akikről nem beszélünk elég gyakran, vagy nem úgy, ahogy megérdemlik – sőt, sokszor észre sem vesszük őket. Akik viszik a vállukon a kisebbségvédelmet, a gyerekjogokat, a nőjogokat, a környezetvédelmet, az oktatást, az egészségügyet, tehát az egész országot. Kimondják, amit ki kell mondani, és megteszik, amit meg kell tenni – akkor is, ha csöndben lenni és »nyugton maradni« sokkal kifizetődőbb a mai Magyarországon.”

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.