Salgótarján főiskolát alapítana

Új, alapvetően műszaki jellegű főiskola alapítását fontolgatja Salgótarján önkormányzata, miután a nógrádi megyeszékhelyen megszűnt a korábban működő felsőfokú képzés.

Új főiskola alapítását tervezi Salgótarján önkormányzata, ezért a városvezetés tizenöt fős küldöttsége a napokban Zalaegerszegen tanulmányozta az ottani főiskola működését – adta hírül a Nógrád Megyei Hírlap szombaton.

Székyné Sztrémi Melinda polgármester a lapnak elmondta: a megyei önkormányzattal közösen nyújtott, évi 120 millió forintos támogatással három és fél évvel el tudták halasztani a Budapesti Gazdasági Főiskola salgótarjáni intézetének bezárás, ám a BGF szenátusi döntése alapján már tavaly sem indulhatott az intézményben első évfolyamos képzés, a végzősök pedig Budapesten fejezik be tanulmányaikat.

A városvezetés a Miskolci Egyetemmel, a Budapesti Műszaki Egyetemmel és a Budapesti Műszaki Főiskolával folytatott előkészítő tárgyalásokat egy új intézmény vagy tagintézet alapításáról. Alapvetően mérnökképzést szeretnének a városban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.