Sajtótörténeti árverés

Kuriózumnak tekinthető sajtófotókból, karikatúrákból, nevezetes lapszámokból, szerkesztőségi levelekből, egyéb sajtótörténeti érdekességekből szervez jótékonysági árverést december 10-én a Szolidaritás Alapítvány és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége.
A MÚOSZ levéltárából és könyvtárából válogatott különlegességek ezúttal is újságírók, szerkesztőségek felajánlásaival egészültek ki: a Budapesten most harmadszor megrendezésre kerülő jótékonysági liciten 183 tételért szállhatnak versenybe a vevők. Az árverés teljes bevétele a nehéz helyzetbe jutott, munkanélküli újságírók segélyalapját gyarapítja. Felhasználásáról a Szolidaritás Alapítvány dönt.

A MÚOSZ székházában (VI. ker., Vörösmarty u. 47/a) 2014. december 10-én 17 órakor kezdődő árverésen 500 forintról induló tételekre is lehet licitálni: mindössze ennyi a legalacsonyabb vételára a Szabad Nép Sztálin haláláról beszámoló 1953-as vagy a Népszava Kádár Jánostól búcsúzó 1989. júliusi lapszámának, de ennyibe kerül az Érdekes Újság 1916-os rendkívüli kiadása is, mely címlapján I. Ferenc József elhunytáról tájékoztatta az olvasókat.

A legtöbb tétel kikiáltási ára egy-két ezer forint, míg neves karikaturisták – Kaján Tibor, Sajdik Ferenc, Lehoczki Károly vagy Halász Géza – aláírt grafikái 5000 forint körüli áron kezdik a licitet. A teljes katalógus megtekinthető a Pest-Budai Árverezőház www.bedo.hu címen elérhető oldalán.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.